Hronika

Tužilaštvu dat rok od 30 dana da dopuni optužnicu protiv Džonića

Viši sud u Nišu odobrio je Višem javnom tužilaštvu rok od 30 dana za otklanjanje nedostataka u optužnici podignutoj protiv Gorana Džonića iz Moravca i njegovog sina Stefana, osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Đokić, odnosno saučesništvo.

Pema Zakoniku o krivičnom postupku rok iznosi tri dana s tim što tužilaštvo ima pravo da traži produženje, što je u ovom slučaju i učinilo. Optužnica protiv Gorana i Stefana Džonića podneta je sudu na potvrđivanje 6. aprila, ali je već sutradan sud vraćena tužilaštvu radi otklanjanja nedostataka.

Goran Džonić je optužen za teško ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) 26. septembra 2021. godine. Stefan Džonić optužen je za saučesništvo. Tokom istrage u pritvoru su se našla i braća Aleksandar i Kostadin Milošević i drugi Džonićev sina Milana, ali su pušteni iz pritvora početkom marta, jer je utvrđeno da nisu umešani u ubistvo iako je Goran Džonić i njih označio kao saučesnike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com