Hronika

Tužilaštvo po treći put podnelo optužnicu za ubistvo porodice iz Aleksinca

Više javno tužilaštvo u Nišu, nakon dopune istrage, treći put je podnelo Višem sudu u Nišu optužnicu za ubistvo tročlane porodice Đokić. Za ubistvo se tereti Goran Džonić, a njegov sin Stefan za pomaganje u zločinu. Goran se dodatno tereti za nezakonito nošenje i posedovanje oružja a Stefan, za posedovanje.

Prvi put je optužnica bila podneta u aprilu, ali je Viši sud vratio tužilaštvu radi otklanjanja formalnih nedostataka. Nakon toga tužilaštvo je ubrzo ponovo podnelo optužnicu, ali je sud nakon toga zatražio dopunu istrage radi preciznijeg utvrđivanja činjenica. U toku dopune, ponovo su saslušani Goran Džonić i njegov sin Stefan, a nakon toga i četvorica policajaca i četvorica svedoka koji su prisustvovali pretresima Džonićeve kuće u dva navrata.

Urađeno je grafološko veštačenje a naloženo je i DNK veštačenje kutije sa mecima koja je pronađena prilikom pretresa Džonićeve kuće, iako se radi o kutiji za metkove koji nisu istog kalibra kao i pištolj kojim su ubijeni Đokići. Dopuna istrage naložena je zbog činjenice da Goran Džonić stalno menja iskaze, pokušavajući da krivicu svali na nekog drugog i ostavi trag bilo kakve sumnje da je to što on priča istina. Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27.septembra nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac. Njihova ugljenisana tela pronađena su 2.oktobra u ataru Moravca a spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Braća Jojke i Milan Džonić, stariji sin Gorana Džonića, u martu su pušteni iz pritvora jer, ih ni grafološko veštačenje ni drugi dokazi prikupljeni u istrazi ne povezuju sa zločinom. Očekuje se da suđenje za monstruozno ubistvo porodice iz Aleksinca počne do kraja godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com