DruštvoHronika

Tužilaštvo: Niko nije kriv za nesreću u rudniku „Soko

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopštilo je danas da je istraga nesreće u rudniku „Soko“ u Sokobanji u kojoj je stradalo osam rudara završena i da je ustanovljeno da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti za tu nesreću.

Odluka je doneta, kako je navedeno u saopštenju te institucije, nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije koju je formiralo Javno preduzeće „PEU Resavica“, u čijem je radu učestvovala i Republički inspektor za rudarstvo Zorica Vukadinović, izveštaja Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji leševa pokojnih rudara i nalaza i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu i dopune nalaza.

„Nakon analize ovako prikupljenih dokaza Osnovno javno tužulaštvo u Aleksincu donelo je odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

U nesreći u rudniku „Soko“ nastradali su rudari Branko Čokorilo, Bojan Stajić, Bratislav Živković, Branislav Zlatanović, Petar Petrović, Darko Zlatković, Nenad Trivunac i Radovan Grujić, a povredjeno je 20 njihovih kolega. Rudari su se otrovali metanom koji se pojavio u rudarskoj jami, nakon što se obrušio jedan od zidova rudarskog okna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com