Sport

Titula za Emiliju Zdravković na turniru NIŠ OPEN 2019, Dinić i Skobelev najbolji u dublu

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) završen je Niš OPEN 2019 – međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 16 godina iz TENNIS EUROPE serije. Turnir se igrao od 15. do 20. jula i za prvi reket turnira borilo se oko 100 tenisera i teniserki koji su došli iz skoro 20 zemalja sveta.

U pojedinačnoj konkurenciji teniserki titulu je osvojila Emilija Zdravković, teniserka Teniske akademije Živković iz Niša. Zdravkovićeva je u finalu bila bolja od srpske teniserke Mie Ristić sa 2:0 (6/2, 6/2).

„Možda se u polufinalu protiv teniserke iz Indije igrao atraktivniji meč, bio je to duel koji je trajao skoro 4 sata. Uspela sam da se odmorim posle tog meča i u finalu odigram najbolji meč na turniru. Stigla sam do titule na domaćem turniru, bio je to dodatni pritisak, ali i motivacija. Čestitam protivnici, čestitam svima na uspešnom turniru, hvala mom timu, ostvarili smo cilj“, istakla je Emilija Zdravković na ceremoniji dodele pehara.

Titulu najboljeg kod tenisera poneo je teniser Marko Milosavljević iz Austrije. Od njega je u finalnom meču izgubio Ajay Malik iz Indije, rezultat je bio 2:1 (6/3, 3/6, 6/2).

Foto: Teniska akademija Živković

U konkurenciji dublova kod tenisera najbolji je bio srpski par Lazar Danić/Stefan Skobelev, teniseri Teniske akademije Živković. Oni su sa 2:0 (7/5, 6/2) bili bolji od Alekse Mišića i Vuka Rađenovića iz Srbije.

U dublu kod teniserki Emilija Zdravković (TAŽ) je stigla do vicešampionske titule. Ona je igrala u paru sa Nedom Milenković. Od njih je bio bolji srpski par Danica Nedeljković/Leontina Stojanović, rezultat je bio 2:1 (6/4, 3/6, 10/7). U finalu se igrao neizvestan meč, uz prekid zbog kiše, a rezultat je na kraju mogao biti i drugačiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com