Sport

Turnir u čast Ivana Krstića Belog sa specijalnim gostom

Na godišnjicu smrti Ivana Krstića Belog, legendarnog fudbalera Radničkog koji je poginuo na treningu od posledica udara groma, klub sa Čaira organizovaće memorijalni turnir u njegovu čast. Najavljeno je i gostovanje jednog od najvećih imena jugoslovenskog i niškog sporta.

Svakom Nišliji je dobro poznata priča o heroju koji je nesrećno izgubio život u dresu Radničkog. Tog 29. maja 2000. godine, na veštačkoj travi pomoćnog terena Čaira, tada 20-godišnji Ivan Krstić, vanserijski fudbalski talenat, poginuo je nakon groma koji je udario negde na terenu i ugasio jednu karijeru u usponu.

U znak sećanja, Fudbalska škola Radničkog nosi ime Ivana Krstića Belog, kao i ulica u Medoševcu odakle je tragično nastradali fudbaler.

Meraklije ni dan danas ne zaboravljaju svog heroja zbog kojeg prvih 10 minuta svake utakmice ćute i time mu odaju počast, a svako njihovo navijanje nakon toga počinje povicima “Beli Krstić”!

Klub sa Čaira takođe se trudi da sačuva svog tragično preminulog igrača od zaborava, pa će tako u njegov pomen organizovati turnir za mlade fudbalere uzrasta 2007, 2008, 2009. i 2010. godište a ekipe koje su potvrdile učešće dolaze iz Niša, Leskovca, Soko banje, Kruševca, Zaječara, Paraćina i još mnogih gradova Srbije.

Turnir startuje u ponedeljak 28.maja u 13 časova kada će biti viđeni i prvi dueli ekipa uzrasta 2007. i 2009. godište. Finalna faza prvog takmičarskog dana igraće se u večernjem terminu, pod reflektorima.

Drugi takmičarski dan rezervisan je za dečake uzrasta 2008. i 2010. godište koji će takođe započeti svoje takmičenje u 13:00 časova, ali i privesti turnir kraju u večernjim satima pod sjajem reflektora.

Kompletan raspored ekipa i utakmica možete pogledati na fotografijama ispod.

Za one koji se najbolje pokažu na terenu obezbeđene su nagrade u vidu pehara i medalja sa obeležjem kluba.

Očekuje se da drugog dana turnira na Čair dođe veliko ime jugoslovenskog i niškog sporta, legendarni Dragan Stojković Piksi, koji je svoju bogatu karijeru započeo upravo na čairskoj travi. Uprava kluba kontaktirala je Stojkovića koji je trenutno u Srbiji, a on je prihvatio poziv te se njegov dolazak sa nestrpljenjem očekuje.

Turniru će prisustvovati i aktuelno rukovodstvo kluba na čelu sa “zamrznutim” predsednikom Ivicom Tončevim.

Takođe, očekuju se i članovi generacije koja je sa pokojnim Krstićem delila minutažu na terenu, a oni će u znak sećanja na svog saigrača položiti cveće i još jednom mu odati počast.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com