Kultura

Turneja Akademskog folklornog ansambla “Oro” u Portugaliji (VIDEO)

Akademski folklorni ansambl “Oro” je od 8. avgusta u Portugaliji gde predstavljaju Srbiju na najlepši mogući način – tradicionalnom igrom. Nastupaju na IX MOSTRA INTERNACIONAL DE FOLCLORE MONTEMOR-O-NOVO u glavnog radu Lisabonu.

Folkloristi su Portugalcima predstavili igre iz jugoistočne Srbije, gde su svojom igrom, muzikom i nošnjama oduševili publiku u Portugaliji.

“U periodu od  8 do 14. avgusta Akademski folklorni anasambl “ORO” nastupa na IX MOSTRA INTERNACIONAL DE FOLCLORE MONTEMOR-O-NOVO u Portugaliji. Našim igrama, iz okoline jugoistočne Srbije, predstavili smo Srbiju i oduševili publiku u Portugaliji kvalitetom igre, nošnjama i muzikom. Nacionalna državna televizija RTP je napravila prilog o festivalu i tražila da nas prikažu, dok predsednik najavljuje festival. Finalni koncert ce biti u uživo prenosu a i naša Ambasada nas je pozvala na prijem i ambasador Oliver Antić nas je ugostio, želeo je da upozna članove ansambla i predstavi divnu saradnju naše dve zemlje i Lisabon”, kazala je direktorka SKC Dragana Petković za Niške Vesti.

Snimak televizije Portugalije možete pogledati na snimku od 02:21.

Finalni koncert u Areni u Lisabonu, prenosiće nacionalna televizija Portugalije večeras od 20 sati i 30 minuta, po njihovom vremenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com