Društvo

Turističko „buđenje“ Niša i Niške Banje

Niš i Niška Banja uskoro bi mogli da budu uvršteni u turističku ponudu austrijske Turističke agencije „Euroturs“, rečeno je prilikom posete predstavnika ove agencije gradu.

Budući da Niš ima vazdušni luku sa koje više puta nedeljno, pored jedne lou kost aviokompanije saobraća i srpski nacionalni avioprevoznik, austrijska agencija je zainteresovana da iskoristi tu prednost.

Četiri decenije sam u turizmu i tek sada upoznajem vaš grad. Ima veliki turistički potencijal i šteta je što ljudi još nisu čuli za Niš i njegove prirode lepote i kulturno-istorijske znamenitosti. Utisci su takvi da sam siguran da ćemo narednih meseci naći hotele i druge interesantne sadržaje koje bi naši korisnici mogli da posete“, rekao je Franc Gredler direktor prodaje Euroturs International Austrija.

Foto: S.P.

Sićevačka i Jelašnička klisura, Institut Niška Banja, Medijana, Ćele Kula, logor na Crvenom krstu, samo su neke od turističkih destinacija koje su gosti iz Austrije obišli ovih dana. U Niš su došli na poziv čelnika GO Niška Banja.

Krećemo sa buđenjem Banje i nadamo se da ćemo uspeti u toj nameri, upravo  zahvaljujući prijateljima iz Austrije. Za početak mogli bi da koriste letove iz Salcburga, a kasnije, preko svojih ćerki firmi koje posluju u Nemačkoj i iz te zemlje, do čijih se čak pet gradova, obavljaju letovi iz Niša. To je prilika i nemačkim turistima da posete Niš i Nišku Banju“, rekao je Dejan Jovanović predsednik GO Niška Banja.

Foto: S.P.

Sve ovo nije neizvodljivo. Povezanost Niša sa više od 20 evropskih gradova je odlična, što dokazuje više od 422 hiljada putnika koji su, samo tokom 2019. godine koristili usluge aerodroma „Konstantin Veliki”.

Niš je prošle godine posetilo više od 40 hiljada stranaca. Oni su se pretežno zadržavali u regionu južne i jugoistočne Srbije, gde su u proseku boravili četiri dana. Ima i onih koji su niški aerodrom koristili samo za dolazak u Niš, odakle su dalje išli ka severu zemlje. U odnosu na druge gradove u okruženju, Niš je u velikoj prednosti, upravo zbog aerodroma“, kaže Dušan Knežević direktor aerodroma u Nišu.

Foto: nis-airport.com

Ukoliko se saradnja sa turističkim radnicima Austrije pokaže uspešnom, na aerodromu su, kažu, spremni da odgovore na proširenje obima poslovanja.

Austrijska Kompanija Eurorturs international predstavlja jednu od prestižnijih turističkih agencija Austrije, a njene usluge prethodne godine koristilo je skoro milion 300 hiljada turista.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Samo da Banja ima gde da smesti turiste,jer ni jedan hotel ne radi!!! i obavezno da dolaze avionom,jer ako idu autoputem nece Banju naci sigurno,jer na autoputu nema ni jedna tabla za Nisku Banju!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com