DruštvoRegion

Turistički voz Niš – Svrljig nova TURISTIČKA PONUDA?

Najava da će da proradi turistički voz na relaciji Niš – Svrljig izazvala je veliku pažnju javnosti.

Ovaj vid turističke ponude mogao bi da dovede veliki broj turista na područje koje ima  čime da se pohvali, a naši ljubazni domaćini moćiće da ugoste brojne ljubitelje prirodnih lepota, kaže profesor geografije Nenad Ranđelović.

Ideja o ovom vozu postoji već godinama, ali je nikada niko javno nije kazao. Narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić najavio je da će turistička karta Svrljiga biti obogaćena još jednom ponudom Turističkim vozom Niš – Svrljig.

Miletić je istakao da su pregovori oko pokretanja ove linije već u toku.

“U narednom periodu moramo da načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, predamo zahteve i naš plan kako to želimo da izgleda i nadam se uz njenu pomoć sve uredimo”, rekao je Miletić za Niške Vesti.

Turistički voz bi najlepše prikazao skrivene lepote Svrljiga, sa posebnim akcentom na Niševačku klisuru kroz koju prolazi pruga.

Foto: Nenad Ranđelović

“Po svojoj lepoti Svrljiška klisura bi mogla da parira svim velikim turističkim destinacijama na Balkanu, a putnicima koji bi putovali ovakvim turističkim vozom bi u sećanju ostalo jedno nezaboravno i prelepo iskustvo”, kaže za Niške Vesti geograf Nenad Ranđelović, koji već godinama vodi turiste u obilazak Niševačke klisure.

Ovaj voz može da donese puno toga u ovaj naš siromašni kraj, dodaje ovaj zaljubljenik u Niševačku klisuru.

“Kada bi taj voz proradio, ja verujem da bi broj turista osim u Nišu i Svrljigu porastao u čitavom našem regionu. Mnogo toga uz lepotu Niševačke klisure imamo da ponudimo i to može da donese novi turistički zamajac. Niševačka klisura je već nadaleko čuvena i dolaze turisti da je vide u sopstvenoj režiji, ako bude organizovan voz biće svima na dohvatu ruke”, kaže radosno veliki borac i neko ko je zaslužan da u Niševačku klisuru godišnje dođe na hiljade turista Nenad Ranđelović.

Niške Vesti su u nekoliko navrata predstavljale Niševačku klisuru, slike će upotpuniti utisak. Uživajte!

Više slika Niševačke klisure: Terra Incognita

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com