Društvo

Turistički vodiči u Nišu organizuju ŠETNJU ZA GAVRILA

Udruženje turističkih vodiča Srbije u Nišu u nedelju 11. aprila organizuje besplatne turističke pešačke ture sa početkom u 10 sati, a polazi se sa platoa ispred spomenika Oslobodiocima grada Niša, na Trgu Kralja Milana.

Članovi Udruženja vode tri pešačke ture, u skladu sa prijavljenim brojem sugrađana:
1. Konstantin i niška tvrđava u doba Rimljana
2. Niš pred početak i tokom Prvog svetskog rata
3. Obrenovići i Karađorđevići u Nišu, od oslobođenja od Turaka do početka Prvog svetskog rata

Sve ture počinju u isto vreme, sa istog mesta. Svi turisti, sugrađani, putnici – namernici i slučajni prolaznici, mogu da se priključe, besplatnom razgledanju uz jedan od dva uslova:
1. Dokazom o uplati pomoći za malog Gavrila preko broja 3030, sa SMS porukom 973
2. Donacijom na licu mesta, pre početka svih tura i tokom trajanja tura, gde će članovi Udruženja obezbediti kutiju za prikupljanje novčanih sredstava.

Najavljeno je lepo prolećno vreme za vikend, idealan dan da sa porodicom ili prijateljima obiđete grad, čujete zanimljive priče i date svoj doprinos da mali Gavrilo što pre krene na put sa porodicom kako bi primio preko potrebnu terapiju.

Pozivamo i sve naše sugrađane koji neće moći sa nama u nedelju da prošetaju da takođe daju svoj doprinos akciji i pošalju SMS 978 na 3030 ili na neki od načina objašnjenih na linku OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com