Društvo

Turistički radnici sa Zlatibora pozvali Nišlije na tu planinu

Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor pozvali su danas građane Niša da posete Zlatibor i istakli da je na toj planini sve spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu.

Katarina Čubrak iz TO Zlatibor kazala je da je turistima na raspolaganju “raznovrsna ponuda”, počev od hotela preko privatnog smeštaja do prirodnih lokaliteta koji obezbedjuju “sadržajan i raznovrstan” odmor.

Katarina Čubrak, TO Zlatibor

“Od ove sezone turisti mogu uživati i u obnovljenom Kraljevom trgu, koji se nalazi pored našeg planinskog bisera – Zlatiborskog jezera koje sada ima potpuno novi sjaj. Tu je i najduža gondola na svetu – Gold gondola, čija je dužina devet kilometara i spaja centar Zlatibora sa našim najvišim vrhom Tornikom”, izjavila je Čubrak na promociji Zlatibora u Obrenovićevoj ulici.

Zlatibor je, podsetila je ona, od davnina poznat kao vazdušna banja sa povoljnom klimom i lekovitom ružom vetrova i kao idealno mesto za pešačenje, sportske pripreme, planinski biciklizam, paraglajding, streličarstvo i mnoge druge vidove aktivnog odmora.

Čubrak je, takodje, podsetila da se na toj planini nalaze i dobro poznati prirodni lokaliteti poput Stopića pećine i vodopada u Gostilju, a tu su i novi sadržaji poput zabavno-tematskog parkova “El paso”, “Avantura” i “Dino parka”.

“Zlatibor je zaista bezbedna destinacija s obzirom da se posvećeno brine o zdravlju i bezbednosti turista. I u vreme nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je doneo Krizni štab. Nisu organizovane manifestacije, svi lokaliteti su radili u skladu sa epidemiloškim merama”, naglasila je Čubrak.

Iz Turističke organizacije Zlatibor poručili su svim posetiocima da cene boravka nisu menjane u odnosu na ranije godine i da cene smeštaja postoje “za svačiji džep”.

Foto: Niške Vesti

Direktorka Turističke organizacije Niš Dragana Petković izjavila je danas da je ta Turistička organizacija započela dobru poslovnu praksu i već ugostila Turističku organizaciju Čačka, a danas Zlatibora.

Dragana Petković, TON

“Ugostićemo i turističke organizacije iz drugih gradova, a uz to imamo zadatak da grad Niš i Turističku organizaciju Niš predstavimo u drugim krajevima naše zemlje i da pozovemo sve naše državljane da dodju u naš grad tokom letnjeg perioda”, izjavila je Petković.

Turistička organizacija Zlatibor od ove nedelje kreće sa promocijama po gradovima Srbije. Cilj promocija, koje će u naredne tri nedelje biti organizovane u preko deset većih gradova Srbije, jeste najava letnje turističke sezone. Pod sloganom „Zlatibor – otkrijte gde počinje vaša priča“, Turistička organizacija Zlatibor najaviće letnje sadržaje na glavnim gradskim trgovima i sve zainteresovane posetioce upoznati sa turističkom ponudom najposećenijeg planinskog centra Srbije.

Ove godine poseban akcenat biće stavljen na aktivan odmor i novitete koji će upotpuniti boravak na „zlatnoj planini“. Zainteresovani posetioci imaće priliku da se upoznaju sa brojnim sadržajima, atrakcijama i aktivnostima, ali i ponudom smeštaja, koje ih očekuju ako ovog leta svoj odmor rezervišu na Zlatiboru.

Tokom prve sedmice kampanje Zlatibor će svoju ponudu predstaviti u Leskovcu, Vranju, Nišu, Šapcu, Pančevu i Čačku, dok se tokom narednih sedmica kampanja nastavlja i u ostalim gradovima Srbije.

Prelistajte informator Turističke organizacije Zlatibora.

[dflip id=”188969″][/dflip]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com