Društvo

Turistički autobus krenuo da vozi gradom

U Nišu je danas počeo da saobraćaj otvoreni turistički autobus kojim će turisti, ali i Nišlije moći da obidju znamenitosti grada.

Prema najavi Turističke organizacije Niš (TON) autobus će prolaziti kroz centar grada, do Tvrdjave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ćele kule, Čegra, Niške Banje i nalazišta Medijana.

Uroš Parlić, direktor TON-a

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić izjavio je da će autobus imati tri polaska dnevno tokom čitave letnje sezone od 90 dana.

Foto: B.Lj.

“Prvi polazak biće u 9,00 časova, sledeći u 11 časova i treći u 13 časova. Svakoga dana jedan od polazaka biće promotivan. Besplatne karte moći će da se dobiju u TON-u. Grad bez čije pomoći ne bi mogla da bude realizovana ova usluga preko svojih sekretarijata i ustanova podeliće karte socijalno ugroženim gradjanima. Besplatne karte dobiće i talentovani učenici i studenti. Besplatne karte TON će deliti i udruženjima i svim zainteresovanim gradjanima”, kazao je Parlić.

On je rekao da jedna vožnja traje 80 minuta, a autobus ima 78 mesta od kojih će 48 biti na galeriji.

Foto: B.Lj.

Cena karte za odrasle osobe je 400 dinara, dok će deca do 12 godina moći da besplatno razgledaju grad.
Uslov za organizovanje ture je da se prijavi najmanje osmoro putnika.

Foto: B.Lj.

Mesto polaska autobusa je parking iza Narodnog pozorišta, a potom se obilazi grad, Logor Crveni krst, Ćele kulu, Čegar, Medianu, Nišku Banju.
Priliku da se provozaju gradom imali su danas predstavnici grada i medijskih kuća u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com