Društvo

TURISTIČKA ORGANIZACIJA NIŠ:Biće ovo godina turizma u Nišu

Obradovani brojem turista koji su za novogodišnje praznike boravili u Nišu a stiglo ih je najviše iz Bugarske i Makedonije, iz Turističke organizacije Niš kažu da će ova godina,biti upravo godina turizma, čemu će osim gostiju iz okuženja, doprineti i nove avio linije ka Istambulu i Atini.

Planove za organizovaniju turističku ponudu grada Niša i okoline,u prethodne dve godine poremetila je pandemija.Očekivanja su da će ova godine,ipak doneti izvesne pomake.

 „Očekuje nas, pre svega priprema novih turističkih ponuda, pomoć turističkim agencijama u organizaciji aktivnog odmora. Očekuje nas i priprema pre svega strateških dokumenata za osnivanje Turističke regije Jugoistočne Srbije. Grad Niš mora biti centar razvoja turizma cele Jugoistočne Srbije. Pripremićemo se da adekvatnim programom razvoja, planom aktivnosti i strateškim razvojem okupimo opštine naše regije i ponudimo jedinstven turistički proizvod, odnosno aranžmane koji će zadržati turiste iz drugih zemalja na duži period od dva i po dana“, kaže Dragana Petković, direktorka Turističke organizacije Niš.

U nameri da predstavi sadržaje grada Rvropskom tržištu,kada je u pitanju Kongresni turizam,Turistička organizacija grada,pripremila je i adekvatnu brošuru.

 „Kroz adekvatnu brošuru predstavili smo sve naše smeštajne kapacitete u gradu, ivent centre gde mogu organizatori najvećih sajmova, festivala i manifestacija da organizuju svoje događaje. Mislimo da Grad Niš može biti omiljena destinacija, razvijaće se u oblasti konkresnog turizma. Promovisaćemo kulturu našeg grada na manifestacijama i naravno, programima institucija kulture prizvati ljubitelje materjalnog i nematerjalnog kulturnog nasleđa u naš grad. Mislim da će broj turista koji posete naš grad u ovoj godini biti veći nego u prošloj“, poželela je Dragana Petković.

Da je i 2021.godina bila uspešna,govori podatak da je Niš posetilo 30 odsto turista manje u odnosu,na do sada najuspešniju 2019-tu godinu.Popuštanjem pandemije,gradska Turistička organizacija očekuje da će i u ovoj godini, Niš biti omiljena destinacija u ovom delu Evrope.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com