Društvo

Turistička organizacija Niša otvorila letnju sezonu. Svi veliki festivali biće održani

Ukoliko se dalje poboljša epidemiološka situacija, u Nišu će ovog leta biti održane sve najavljene manifestacije, rekla je direktorka Turističke organizacije Niša Dragana Petković. Ona je sa hotelijerima, ugostiteljima, predstavnicima turističkih agencija dogovarala način na koji mogu udruženi da bolje predstave Niš i atraktivnim ponudama i povlasticama privuku veći broj turista.

 

Dragana Petković, direktorka TON

„Turistička organizacija Grada Niša na ovaj način otvara letnju sezonu. Pozivamo sve zainteresovane turiste da slobodno dođu u Niš, grad  koji je bezbedan jer veliki broj vakcinisanih građana jeste u Nišu. Pozvali smo hotelijere, turističke agencije, licencirane turističke vodiče, sve one koji zaista žele da se uključe u kreiranje turističke ponude našeg grada kako bi ga na što bolji način predstavili turistima, ali ne samo Niša već i čitavog Juga Srbije“, kazala je Petković.

Niš očekuju veliki festivali, a upravo je manifestacioni turizam veoma popularan. U 2019. godini smo upravo zabeležili veliki broj turista koji je u Naš grad došao zbog festivala i drugih turističkih manifestacija.

„Ono što trenutno znamo jeste da ćemo organizovati Nišvil, Evergrin festival, Filmske susrete, Međunarodni studentski festival folklora. Organizatori pojedinačnih koncerata i manjih manifestacija će takođe dati svoj doprinos, ali i organizatori sportskih dešavanja. Iskreno se nadam da će pandemija biti naša prošlost i da ćemo moći sve planirano i da organizujemo“, rekla je Petković.

Gradska većnica Andriana Anastasov istakla je da je Grad dobio kritike da velike manifestacije koje se održavaju više decenija u našem gradu nisu dovoljno prezentovane građanima, državi, Evropi, Svetu.

Adriana Anastasov, gradska većnica

„Mi ćemo u narednom periodu raditi na tome da otvorimo ustanove kulture, da pravimo koncerte na otvorenom, na frekventnijim mestima u gradu. Prvi dokaz za to biće obeležavanje gradske slave, čiji će se prateći program organizovati od ujutru pa do večeri na više lokacija u gradu“, istakla je Anastasov.

Turistička organizacija je započela dobru poslovnu praksu, pre svega povezivanjem sa Turističkom organizacijom Srbije, ali i drugih gradova. Zadatak nam je sada da pozovemo pre svega sve turiste u naš grad, da im ponudimo festivale i aktivan odmor. Svi hotelijeri u našem gradu će ponuditi turistima jedan paket aranžman u kojem će oni za dve uplaćene noći dobiti jednu gratis. Oni su upravo na današnjem sastanku istakli da Grad Niš mora da ponudi nove sadržaje. Tako će se u ponudi Grada naći razgledanje Cerjanske pećine, zatim paraglajding ture, otvara se Arheološki park Medijana, počeće se sa izgradnjom akva parka, započeće proces otvaranja gradske bašte. Gradu je bitno da zadrži turiste više dana, jer je dosadašnja praksa pokazala da oni prespavaju jednu noć i odu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com