Društvo

Trotoar u Voždovoj ulici dobija nova ukrasna stabla i stubiće

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji trotoara u Voždovoj ulici krenuli su početkom maja. Iako je bilo najavljeno da će radovi ubrzo biti završeni, danas to ne izgleda baš tako-već brojimo kašnjenje od mesec dana najmanje.

Nekoliko puta su radovi zaustavljeni, iznova počeli i konačno nastavljeni u nadi da će pešacima prolazak jednom od najprometnijih ulica u gradu biti lakši.

Prema najavama iz Direkcije za izgradnju grada ukonjena su stabla koja su pustila korenje do same kanalizacione mreže.

Trotoar sa leve strane Voždove ulice ka Crvenom Pevcu osim što će dobiti nove behaton ploče, dobiće i nova stabla kaže Nebojša Lović, direktor ovog javnog preduzeća.

„Mi smo tražili da se tih pet starih stabala uklone. Javor je bio u pitanju. Na tom mestu biće zasađeno novo ukrasno drveće. Sačekaćemo neku godinu da to drveće izraste“, rekao je Lović.

On pominje da radovni kasne i zbog kašnjenja izvođača.

„Nailazili smo prilikom kopanja i na kablove koji su ukopani samo desetak santimetara ispod asfalta, problem su i šaht poklopci koje moramo da rešimo“, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada.

Na ovom mestu biće postavljeni i stubići kako bi se ovde sprečilo parkiranje vozila.

“Ovaj deo grada biće primer kako će izgledati drugi trotoari koje ćemo raditi u gradu. Do početka avgusta biće završen čitav posao”, uveren je Lović.

On pojašnjava da je popločavanje behaton pločama zdravstveno bolje za pešake i lakše se popravljaju neravnine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com