Društvo

Trogodišnja Hana danas će biti sahranjena, roditelji prikupili novac neophodan za kapelu i prevoz

Trogodišnja Hana Milenković iz Malošišta kraj Niša koja je pre pet dana preminula u bolnici u Beogradu danas će biti sahranjena u rodnom mestu pošto su, uz pomoć humanih ljudi, roditelji uspeli da prikupe novac za sahranu.

Prijatelji Haninih roditelja Anite i Stefana su proteklih dana pokrenuli akciju prikupljanja pomoći kako bi telo devojčice bilo prevezeno iz Beograda, gde je premininula, do Malošišta i kako bi bila dostojno sahranjena.

Prema rečima detetovog oca, porodica je morala osim novca za sahranu da prikupi i oko 40.000 dinara za troškove prevoza i oko 20.000 dinara za troškove kapele u Beogradu.

Pozivu za prikupljanje pomoći odazvali su se brojni građani i nekoliko firmi. Uplatu pomoći obećali su i Centar za socijalni rad u Doljevcu i doljevačka opština, s obzirom da se Malošište nalazi na njihovom području.

Predstavnici Crvenog krsta Doljevac posetili su Milenkoviće i uručili im paket pomoći, a najavili su i uplatu novčane pomoći.

Mala Hana preminula je zbog urođene bolesti srca. Prijatelji porodice kažu da su se i devojčica i njena majka i čitava porodica lavovski borili da bi Hana bila što bolje, ali na žalost izgubili su borbu. Devojčica je imala niz intervencija na srcu u prvim mesecima svog života i sve ih je uspešno prebrodila, što je svima dalo nadu da će se oporaviti i biti dobro. Međutim, došlo je do komplikacija bolesti i Hanino malo srce je prestalo da kuca.

Milenkovići imaju i sedmogodišnju ćerku, a žive u skromnim uslovima. Zbog Hanine bolesti i dugotrajnog bolničkog lečenja u Institutu za majku i dete u Beogradu, majka nije mogla da se zaposli, a otac nije stalno zaposlen, već radi po pozivu građevinske poslove.

Porodici Milenković je svaka pomoć dobrodošla kako bi preživeli tragediju koja ih je zadesila, a račun na koji im se mogu uplatiti sredstva za pomoć 205- 9001030997092- 96, na ime Anđele Milenković iz Malošišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

11 Komentara

  1. para ima za stadion,siđiping,drajhmajer,zastavu,Krušik,nevladine organizacije,sindikalne aktiviste,aktiviste zelenih,Srebrenicu itd,itd.samo za srpsku decu nema!?????dotakli dno dna.

   1. Pomaže se kome netreba od kojih svakog časa treba očekivati da nas napadne ponovo i promjera i prave se stadioni a ljudi nezbrinutu i bez kanalizacije od vračar pa do borce
    …sramota nema reda
    .

 1. To je ono za decu je sve besplatno . I posle se svi cude sto narod napusta jebanu Srbiju . OVAMO SVE ZA NASU DECU A POSLE KRADU I DERU TU DECU . BITNO JE DA IMA SE PARA DA SE SREDI BEOGRAD ZA ESKOBAR 2027 A DECA STO NAM UMIRU JER NAROD NEZNA STA CE PRE SA OVOM IFLACIJOM . LOPOVSKA DRZAVA NEMA STA . MALOU HANU NEK ANDJELI CUVAJAU AMIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com