Društvo

Trobojka na ulazu svake zgrade

Članove Udruženja Radne akcije Delijski vis ni hladni oktobarski dani nisu pokolebali u njihovoj nameri da urede naselje u kome žive. Akcije započete tokom leta su nastavljene. Prve jesenje dane koriste za sređivanje ulaza stambenih zgrada. Početkom oktobra su jedan lep jesenji dan proveli ispred zgrade 45. u ulici Gabrovačka reka.

“Okrečili smo ulaz i zidove i sada ta zgrada izgleda mnogo življe. Bili smo posebno raspoloženi i naš rad je praćen srdačnim razgovorima sa komšijama, pa je vreme je bukvalno proletelo”, pišu članovi Udruženja na svojoj fesbuk stranici. “Akciju smo završili postavljanjem naše srpske trobojke. Naša želja i namera je da svaka zgrada u našem naselju ima zastavu na svom ulazu”.

Foto: FB strana Udruženja Radne akcije Delijski vis

Svoju novu ideju obrazložili su na sledeći način:

“Tako se pokazuje da ovaj narod i dalje ima osećaj pripadnosti i identiteta i da nismo zaboravili ko smo i odakle smo. Izvinjavamo se stanarima ako smo bili bučni u nekim trenucima”, kažu članovi Udruženja i dodaju:
“Nadamo se da ćemo nastaviti plodonosnu saradnju sa upravnicima zgrada u našem naselju i da će ova akcija biti samo početak”.

Foto: FB strana Udruženja Radne akcije Delijski vis

Podsećanja radi, zahvaljujući članovima ovog Udruženja naselje Delejski vis je počelo da menja svoj izgled. Tokom leta oni su uradili puno toga, sređeno je dvorište u OŠ “Branko Miljković” u naselju, prekrečeni su svi ružni grafiti i oslikani lepim muralima zidovi ambulant e i vrtića, pokrenuli su akciju uklanjanja jabastog otpada. Uklonjene su dve deponije elektronskog odpada i šuta u okolini pumpne stanice druge i treće visinske zone na Delijskom Visu,zbog povećanja rizika i zagadjivanja zemljišta,koja utiče na samu vodu koja napaja gradsku mrežu. U toku leta je sređeno i košarkasko igralište “Atomsko” koje je i osvetljenjo.

Da svoje ideje i namere dovedu do kraja Udruženju Radne akcije Delijski vis pomažu i gradska preduzeća “Medijana” i “Parking servis”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com