Sport

Trkači PSK “Mosor” Niš uspešno započeli sezonu u skajraningu (FOTO)

Skajraning trkom „ Nebeski kotlovi“ koja je bila održana u nedelju, 17. aprila, “startovala je“ Nacionalna serija PSS. Obroncima Divčibara i Maljena preko vrhova Kozomor i Crni vrh u okolini Kosjerića, kondiciono i tehnički veoma zahtevnu stazu, dužine 32.6 kilometara sa visinskim usponom od 1858 metara nadmorske visine, savladalo je ukupno 105 takmičara. Start i cilj je bio vodopad Skakavci.

Tehnička organizacija pripala PSK Balkan iz Beograda koji su svoj zadatak pripreme odlično obavili.

Ekipa PSK Mosor je zauzela ubedljivo prvo mesto, a pojedinačno su takmičari ostvarili sjajne plasmane. Ovogodišnja pojačanja našeg kluba Dejan Todevski iz Severne Makedonije odneo je pobedu a Nenad Živković iz Kruševca zauzeo je treće mesto. Izmeću njih pozicionirao se Slavko Panić iz beogradske „Pobede“.
“Obojica su ostvarili sjajna vremena i time istakli kandidature za najviši plasman na kraju godine. Kako pojedinačno tako i ekipno. Posebno imponije posvećenost, velika želja pobedom i profesionalan odnos prema svom novom klubu kod obojice. Srećni smo što su sa nama”, navode iz ovog klupa.
Uz standardno odličnog Nemanju Ristovića koji je zauzeo 10. mesto i sjajne plasmane su ostvarije i naše članice ženske ekipe.
Plasmane u prvih deset ostvarile su:
Ljiljana Krasić,
Mirjana Zaza Danković,
Nela Lazarević,
Ivana Rodić.
Pobedu je odnela tinejdžerka iz ekile PEK Gora iz Kragujevca, svetla budućnost ovog sporta.
Sledeća trka nacionalne serije očekuje nas na Rajcu „Rajac skaj trail“ 22 maja u  tehničkoj organizaciji PSK Pobeda iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com