Kultura

Trio Anima obeležava veliki jubilej koncertom “Svetske premijere – 20 godina magije”

Trio Anima koji čine profesorke Fakulteta umetnosti u Nišu ove godine proslavlja 20 godina umetničkog rada i postojanja. Ovaj veliki jubilej obeležiće gala koncertom koji je nazvan “Svetske premijere – 20 godina magije”  24. oktobra 2023. godine u sali Svetosavskog Doma pri Sabornoj crkvi u Nišu sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Tim povodom trio će imati veliku čast da premijerno izvede kompozicije renomiranih svetskih i domaćih autora koji su svoja dela posvetili upravo ovom sastavu: Aleksandar Sale Sedlar, Dragan Tomić, Predrag Radisavljević, Ognjen Popović (Srbija), Valentina Dutina (BiH), Giordano Da Nissi (Italija), Brian Martinez (Španija)
“Mi smo jedan od retkih sastava na ovim prostorima koji u kontinuitetu traje toliko dugo. Možda u Srbiji postoji jedan ili dva sastava koji imaju tako dugu tradiciju, ali u Nišu i našem delu Srbiju smo svakako jedine koje rade u kontinuitetu”, kazala je Ana Veličković Igić i dodala da ih je u nastupima jedino korona malo omela.
Dokaz predanom radu je i 2018. godine dobijena Plaketa, kao visoko priznanje Fakulteta umetnosti iz Niša, za kontinuiranu afirmaciju Fakulteta umetnosti, Univerziteta i Grada Niša.
“Na svom repertoaru trio ima originalne kompozicije svetskih i domaćih autora svih epoha, ali osobenost ovog ansambla je promocija srpske muzike od tradicionalne u novim aranžmanima do savremene. Mnogi savremeni kompozitori su nam posvetili svoja među kojima su: Dragan Tomić, Miodrag Miladinović, Bojan Stanković, Vera Stanojević (SAD), Brian Martinez (Španija)”, kazala je Veličković.
Nesvakidašnji repertoar je tajna njihovog dvadesetogodišnjeg trajanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com