Sport

Trinaestogodišnja plivačica iz Niša do sada osvojila 130 medalja

Mlada niška plivačka, trinaestogodišnja Sara Bogojević, do sada je osvojila 130 medalja. Plivanjem se bavi šest godina. Sara pliva odlično sve stilove, ali najbolje rezultate postiže plivajući leđno.

Sara Bogojević je učenica šestog razreda OŠ „Vožd Karađorđe“ u Nišu. Plivanjem se bavi šest godina. Trenira u PK „Niš 2005“. U njenoj kolekciji odličja trenutno se nalazi oko 130 medalja.

“Brat je prvi počeo da pliva, a ja baš i nisam bila toliko zainteresovana za ovaj sport. Doduše, dolazila sam da ga gledam kao pliva, a onda sam u jednom trenutku odlučila da se i ja oprobam u bazenu. Počela sam da treniram i sve je krenulo nekim svojim tokom. Počela sam da se takmičim i da osvajam medalje“, dodaje Sara koja svojim vršnjacima poručuje da nikada ne odustaju.

Foto: Nemanja Popović

Na svom putu ka medaljama imam veliku podršku kako trenera tako i roditelja i prijatelja. To je ono što mi, uz ljubav prema plivanju, daje snage da izdržim i najzahtevnije treninge, dodaje ova mlada plivačica.

Na zvaničnoj evropskoj listi do 13 godina, ima peto vreme koje je postigla ove godine u svojoj kategoriji, kadeti, a ispred nje su pličaviče iz Mađarske, Nemačke, Italije i Litvanije, rekli su iz kluba.

“Na svakom takmičenju osvojim po neku medalju, popravim vreme i postignem dobar rezultat. Državne medalje su mi najdraže. Plivam u disciplini leđno na 100 i 200 metara i te medalje su mi najdraže.Plivanje je zahtevan težak i naporan sport .Zahteva puno i napornih teninga i žrtvovanja koja podrazumevaju i odricanja.Treniram dva puta dnevno i potrebno je dosta uložiti truda da bi se postigli dobri rezultati“, kaže Sara Bogosavljević.

Prema rečima profesora dr Marka Đurovića i trenera, “Sara pliva odlično sve stilove, ali najbolje rezultate postiže plivajući leđno. Da je talenat kome je potrebno posveti pažnju otkriveno je, upravo, u klubu”.

Trener ističe da je veoma zadovoljan rezulatima koje je postigla do sad, ali i da je pred njom divna plivačka karijera.

Prof Marko Đurovic, Foto: Nemanja Popovic

“Kao klub imamo stepenovanu obuku tako da pratimo plivače od      pionira  do seniora. Sara se već u mlađim kategorijama u pionirima      izdvojila iznad generacije i njene kategorije i već je tada njena tehnika   plivanja i položaj tela ukazivao da će biti dobar plivač što se sada i pokazalo. Ona je još mlada tako da od nje očekujemo još bolje rezultate i pred njom je jedna divna karijera“, kaže trener dr Marko Đurović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com