Obrazovanje

Trijumf niških gimnazijalaca na državnom takmičenju iz fizike

Na Republičkom takmičenju iz fizike koje je održano 23. i 24. aprila u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, osmoro učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ i troje iz Gimnazije „Bora Stanković“ ostvarili su zapažene rezultate.

Niški srednjoškolci druge, treće i četvrte godine iz pomenutih škola poneli su prve tri nagrade, kao i pohvale.

Prvo mesto na takmičenju osvojio je Aleksa Đorđević, učenik trečeg razreda specijalizovanog odeljenja za darovite fizičare Gimnazije “Svetozar Marković”. Drugo mesto pripalo je Luki Careviću i Mileni Stanković, takođe učenicima Gimnazije  “Svetozar Marković”.

Nagrade na takmičenju osvojili su i Katarina Dobrosavljević, učenica drugog razreda Gimnazije “Svetozar Marković” a Andrija Živadinović, takođe učenik specijalizovanog odeljenja ove niške gimnazije osvojio je treće mesto.

Dve treće nagrade pripale su učenicima četvrtog razreda Momčilu Tošiću i Jovanu Arizanoviću, dok je Nikola Lapčević dobio pohvalu. I oni su učenici Gimnazije “Svetozar Marković”.

Na istom takmičenju bili su uspešni i učenici Gimnazije „Bora Stanković“, pa je pohvala pripala srednjoškolcu Bogdanu Bogdanoviću koji pohađa drugi razred, a učenica Tijani Predić sa treće godine osvojila je drugo mesto, dok je Ema Paunović ponela treću nagradu u kategoriji četvrtog razreda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com