Društvo

Tribina o zdravlju žena Ane Dornik u Nišu

Nakon humanitarno motivacione tribine "TransformaciJA", održane 16. marta u MTS Dvorani u Beogradu kada je deo novčanih sredstava od kupovine ulaznica,u iznosu od pola miliona dinara, usmeren Odseku za onkologiju sa hemioterpijom Opšte bolnice "Studenica" Kraljevo za kupovinu i opremanje neophodnom medicinskom opremom,a posetom Banja Luci 22. maja Klinici za onkologiju, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske omogućeno kompletno opremanje prostorije za psihološko savetovalište i podršku onkološkim pacijentkinjama,  Ana Dornik će 19. juna posetiti Niš.

Za preko 250 ljudi od 19 sati u Tami resort hotelu sa specijalnim gostima kao što su:

Doktor Darko Cvetković,

prof. dr Slađana Filipović ispred Udruženje „Biser“,

prof. dr Julijana Nikolić-Popović, doktor medicinskih nauka, specijalista psihijatar,

Aneta Ćurčić, defektolog sa odeljenja za obrazovanje i rehabilitaciju Instituta za onkologiju i rediologiju Srbije

Dr Željko Hanžek sa temom „Voda je izvor života, a živa voda je izvor zdravlja“.

Maja Zakarija, konsultant u oblasti integrativne onkologije, osnivač i direktor kompanije Medhel sa temom „Značaj mindset-a i kontrole emocija u toku lečenja“.

U formi panel diskusije „paŽENA, uvaŽENA, osnaŽENA“ publici će se predstaviti značaj prevencije i mentalnog osnaživanja žena.

Ulaznica iznosi 2.000 dinara sa misijom i ciljem da se 30% od prodaje usmeri Fondaciji „Budi human“ za prikupljanje novčane pomoći Emiri Međedović.

Emira Međedović (1974).

2010. godine nakon osećaja malaksalosti i uočene anemije Emiri je dijagnostikovana ciroza jetre (K74.6 Cirrohosis hepatis alia et non specificata).U pitanju je oboljenje koje istovremeno ima karakteristike primarne bilijarne ciroze i autoimunog hepatitisa. Terapije koje je Emira primala više ne daju rezultate, a bolest je u progresiji.Kako bi Emira nastavila sa uobičajenim životom i ozdravila potrebno je da što pre ode na transplantaciju jetre na klinici u inostranstvu a s obzirom da su troškovi lečenja visoki, potrebna joj je pomoć.Sredstva su joj potrebna za transplantaciju jetre, putne troškove kao i za troškove smeštaja u toku lečenja.

Tribina je posvećena svakome ko želi da pomogne renoviranje i opremanje odeljenja onkologija širom Srbije, a da borbu ženama, onkološkim pacijentkinjama, učini lagodnijom, koliko je to moguće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com