Društvo

Tribina o uticaju izviđaštva na razvoj mlade osobe u NKC – u

U Maloj sali NKC-a danas od 18 sati održaće se tribina “Izviđači način života”. Kako izviđaštvo deluju na razvoj mladih ljudi , razmena iskustava u različitim sferama života, kao i podizanju svesti o značenju boravka u prirodi i očuvanje životne sredine, neka su od pitanja o kojima će govoriti.

Izviđaštvo je tradicija koja u svetu postoji od 1907. godine, a u Srbiji i Nišu od maja 1911. godine.
Od osnivanja do danas, izviđači su organizacija koja je rasla, razvijala se i imala poseban značaj u vaspitanju i obrazovanju dece.

Na teritoriji našeg grada postoji i deluje nekoliko izviđačkih odreda. Najstariji, Odred Izviđača “Mija Stanimirović” ove godine proslavlja 70 godina postojanja i rada.

Na tribini učestvuju Gabrijel Ranković – starešina Saveza izviđača Srbije Dunja Marušić – predsednik skupštine KOMS-a, Nenad Stojanović – projektni direktor Deli prostora, Danijela Vučić – EU info point Niš,
Izv. prof. dr Jasmin Ćelić – OI „3. maj”, Rijeka, Darko Mitrašinović – OI „22. april” , Banja Luka,  Prof. Angel Gušev – OI „Dimitar Vlahov”, Veles (Severna Makedonija) i Dr Miloš Ristić prof. str. st – OI „Mija Stanimirović”, Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com