Politika

Tribina “Ne kapitulaciji! Ne ultimatumu!” održana u Nišu

Potpisivanje takozvanog francusko-nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju značilo bi secesiju naše južne pokrajine i stvaranje velike Albanije, poručili su na tribini održanoj u Nišu predstavnici Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović je istakao da je Aleksandar Vučić već u dva navrata rekao da će implementirati francusko-nemački ili evropsko-američki sporazum, a taj sporazum podrazumeva implicitno preiznanje secesije i nezavisnost naše južne pokrajine.

“Glavne posledice neodbijanja da potpišemo taj sporazum bilo bi stvaranje velike Albanije, prihvatanje secesije Kosova i Metohije, udar na Republiku Srpsku, neverovatno poniženje za naš narod i poništavanje naše istorije. To je nešto što zaista ne sme da se dozvoli”, istakao je Jovanović.

On je na tribini “Ne kapitulaciji! Ne ultimatumu!” rekao da je na delu neverovatna medijska kampanja tako da građani ne mogu da čuju ni jednu drugu stranu, ali da moraju da budu svesni manipulacija.

“Ne može sudbina Kosova i Metohije, odnosno sudbina Srbije da bude u rukama samo jednog čoveka. To nećemo dozvoliti. Srbija još nije Severna Koreja, uz dužno poštovanje toj državi”, naglasio je Jovanović.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je na tribini da je Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije po domaćem pravu i Ustavu, po međunarodnom pravu i rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da se o tome ne može pregovarati.

“Smatram da je u ovom trenutku potrebno da postignemo široko političko jedinstvo i odbijemo ove zapadne ultimatume. Srbija se poslednjih dana nalazi još pred novim zapadnim ultimatumom, a to je uvođenje sankcija Rusiji”, izjavio je Obradović.

On je istakao da je apsolutno neprihvatljivo hapšenje ljudi koji izražavaju protivljenje potpisivanju francusko-nemačkog sporazuma i pozvao na hitno puštanje svih učesnika protesta organizovanog na Sretenje.

“To je osnovno demokratsko pravo da se izjasnimo o nečemu što je apsolutno na štetu naših nacionalnih i državnih interesa”, kazao je Obradović.

Optužbe da iza protesta možda stoji Rusija lider Dveri ocenio je kao nekorektne i neprihvatljive prema našem istorijskom prijatelju i savezniku.

“To podseća na metode Mila Đukanovića koji je za sve proteste opozicije u Crnoj Gori optuživao Rusiju. Ne znam šta stoji iza optužbi u Srbiji, osim ukoliko vladajući režim nije rešio da krene putem Mila Đukanovića i učlanjivanja u NATO”, rekao je Obradović.

Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici Dragan Nikolić istakao je da bi sutradan nakon što bi Srbija potpisala francusko-nemački sporazum i priznala Kosovo, bila stvorena velika Albanija.

“Njima apsolutno neće biti potrebna stolica u Ujedinjenim nacijama jer će je imati preko velike Albanije”, istakao Nikolić.

Prema njegovim rečima, sve ono što se događa na našoj političkoj sceni poslednjih meseci ukazuje da taj scenario već postoji.

“Svaki poziv koji Aleksandar Vučić dobije on prihvati. Prihvata okvirni plan za dalje razgovore. Kada uđete jednom i priznate neki okvir, a okvir je skoro međusobno priznanje Kosova i Metohije i Srbije, to znači da povratka nema”, naglasio je Nikolić.

On je kazao da će četiri državotvorne parlamentarne političke stranke organizovati širom Srbije niz tribina kako bi “razdvojili laž od istine i ukazali na prevaru”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Не дате Косово и Метохију, а газите заставу Србије? Разумете ли ви саме себе? Шта, тачно, желите од овог народа и ове намучене земље?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com