Društvo

Tribina “Ko čuva naše podatke?” na Pravnom fakultetu

Naši telefoni postali su zlatni rudnici za oglašivače, jer često znaju o nama više nego mi sami. Šta pretražujemo, sa kim komuniciramo, gde se nalazimo – ovi podaci predstavljaju najvredniju robu današnjice, jer upravo zahvaljujući njima, oglašivači mogu efikasnije da nam sugerišu šta da kupimo, poručuju iz Media i reform centra.

O tome ko čuva naše podatke, koja su naša prava i kakve su obaveze rukovalaca podacima, kako da zaštitimo svoju privatnost, moći ćete da čujete na tribini koja će biti održana u petak 18. oktobra, od 12,00 časova, na Pravnom fakultetu u Nišu.

Na tribini će govoriti:
• Rodoljub Šabić, advokat
• Aleksandar Benić, IT stručnjak, HTEC group
• prof. dr Miroslav Lazić, Pravni fakultet u Nišu
• Zorana Ristić, moderatorka

U maju 2018. godine u Evropskoj uniji stupila je na snagu Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR), čiji je cilj da vrati kontrolu nad podacima nazad u ruke korisnika. Po uzoru na Evropsku regulativu, 21. avgusta 2019. godine i u Srbiji se primenjuje novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Tribinu “Ko čuva vaše podatke?” organizuju Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, EU info kutak Niš i Media i reform centar Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com