Društvo

Tribina: Kako je tokom NATO bombardovanja oboren “nevidljivi” F-117

“Herojska dela 3. raketnog diviziona, 250. raketne brigade PVO tokom agresije NATO ” naziv je tribine koja će biti održana u ponedeljak 26. novembra u amfiteatru 301 niškog Filozofskog fakulteta sa početkom u 17 sati.

“Gost tribine biće Slaviša Golubović, pukovnik Vojske Srbije koji je zaposlen u Ministarstvu odbrane. Tokom agresije NATO na našu zemlju 1999. godine bio je pripadnik 3. raketnog diviziona herojske 250. raketne brigade PVO Vojske Jugoslavije, čije podvige je opisao u prvom i drugom dopunjenom izdanju svoje knjige – Pad noćnog sokola”, kaže Mladen Stanković, niški istoričar.

U ovoj knjizi on opisuje uz svedočanstva direktnih učesnika obaranja aviona F-117, F-16, najnovije potvrđeno obaranja strateškog bombardera B-2 od strane 3. diviziona 250. raketne brigade PVO.

Dođite i čujte ono o čemu se nigde ne govori, da se pored heroja sa Košara i Paštrika podsetimo i heroja koji su te 1999. godine branili nebo Srbije, završava Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com