Sport

Tri zlatne medalje za niške streličare na prvenstvu u Subotici

Na održanom Državnom streličarskom prvenstvu u Subotici, takmičari kluba ” Niš” kući su se vratili sa četiri medalje, od toga čak tri zlatne što ih čini državnim prvacima. Na prvenstvu su se takmičile mlađe konkurencije i veterani, a nastupilo je 104 takmičara iz klubova širom Srbije.

U konkurenciji juniora olimpijskim lukom takmičili su se Mihajlo Stefanović i Marko Vuletić, i ovim redosledom su i završili kvalifikacioni deo takmičenja. Eliminacije nisu donele nikakva velika iznenađenja i na kraju su se dvojica takmičara SK Niš srela u finalu gde je Mihajlo bio bolji i osvojio zlatnu medalju dok je srebro završilo kod Marka. Trećeplasirani je bio Špehar Jovan iz SK Pančevo.

U konkurenciji kadetkinja naša Danica Nikolić je u kvalifikacijama bila druga, međutim kroz eliminacije uspela je da stigne do finala i pobedi Goleš Alisu iz SK Dif (Beograd), tako da je Danica osvojila titulu državne prvakinje za 2022. Na trećem mestu završila je Đorđević Nastasija iz SK Zemun.

I na kraju, u konkurenciji veterana, Stojanović Dejan je bio klasu iznad svojih suparnika i na kraju je završio ubedljivo prvi i osvojio je titulu državnog prvaka. Na drugom mestu bio je Josipović Stevan, a trećeplasirani je bio Sabo Mišel, obojica iz SK NS2002 iz Novog Sada.

“Mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara, ovo su rezultati kakve smo s pravom i očekivali i nadali se, i na kraju je kontinuitet dao plodove. Narednog vikenda nas očekuje i seniorsko prvenstvo gde će ista ova ekipa u još malo proširenom sastavu nastupiti i odmeriti snage sa starijim kolegama. Nadamo se dobrom uspehu i u seniorskim konkurencijama”, ističu iz SK “Niš”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com