ObrazovanjeVirus Korona

Tri učenika iz Nišavskog okruga pozitivna na koronu. Jedno odeljenje zbog toga prešlo na onlajn nastavu

Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga od korona virusa trenutno su obolela tri učenika, jedan osnovac u Prokuplju, kao i jedan osnovac i jedan srednjoškolac u Nišu, kazao je načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo. I pored toga, dodao je on, u školama je sve za sada pod kontrolom.

On je rekao da učenik iz Prokuplja i srednjoškolac iz Niša nisu ni pohadjali nastavu.

Dragan Gejo, načelnik Školske uprave

‘’Oni su bili na odmoru i nakon toga u samoizolaciji tako da nisu ni dolazili na nastavu’’- kazao je Gejo.

Odeljenje u kome je učenik išao na časove je po dogovoru sa roditeljima i lekarima Doma zdravlja prešlo na onlajn nastavu.

‘’Ovaj učenik neće dolaziti na nastavu narednih 14 dana kako bi bili sigurni da neće doći do prenosa infekcije medju drugom decom“, kazao je Gejo.

Prema njegovim rečima situacija je pod kontrolom, a broj obolelih učenika može se smatrati zanemarljivim s obzirom da je na području tri pomenuta okruga više od 20.000 osnovaca.

Stanje u školama se prati iz časa u čas, a Školska uprava i škole su u stalnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje Niš i Domom zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close