Virus KoronaZdravlje

Tri pacijenta sa potvrđenim virusom korona preminula u Kliničkom centru Niš

U starom delu КC Niš, hospitalizovana su ukupno 92 pacijenta, od toga i troje dece u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

 

„Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, saopštio je niški Klinički centar.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovan 12 pacijent, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 85 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, 1 pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close