Virus KoronaZdravlje

Tri osobe preminule, 275 pozitivnih na koronavirus. U niškom Kliničkom centru 163 pacijenta

U Republici Srbiji je do 15 časova 11. aprila 2020. godine registrovano ukupno 3.380 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 2.159 osoba od kojih je 275 pozitivno. Hospitalizovano je 2.436 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 145 pacijenata, podaci su koje je saopštio na današnjoj konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 16.399 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminule su 3 osobe, jedna osoba muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti 68, 6 godina.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 74.

“U Kliničkom centru Niš ukupno se nalazi 163 pacijenta, dok su u privremenim bolnicama, u hali Čair, hotelu Centroturist i studentskom domu Medicinskog fakulteta zbrinut 361 pacijent pozitivan na korona virus COVID-19. Pacijenti u privremenim bolnicama su sa lakom kliničkom slikom, ili bez simptoma.

Od ukupnog broja hospitalizovanih u Nišu, 19 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

U Srbiji je koronavirusom zaraženo dvadeset sedmoro dece. Sva deca su dobrog stanja, na posmatranju su i pratimo njihovo stanje, rekao je ministar. On je kazao i da je u Srbiji koronavirusom zaražen 441 zdravstveni radnik.

“Hospitalizovano je 258 zaraženih, sa srednjom i težom kliničkom slikom, ostali su u privremenim bolnicama”, rekao je na konferenciji za novinare.

Ministar zdravlja je istakao da će se za lečenje zaraženih od korona virusa koristiti i banjski kapacijteti i specijalne bolnice u banjama.

“Njihovi kapaciteti odgovaraju onome što treba. Ako je nešto specijalna bolnica, podrazumeva se da ima medicinski kadar i uz pojačan iskusan kadar koji već sada radi sa pacijentima pozitivnim na koronu, imaćemo kapacitet”, napominje Lončar.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com