Zdravlje

Tri niške klinike dobile kolica od Čepeninga

Klinike za neurohirurgiju, hematologiju i gastroenterologiju Kliničkog centra Niš,  dobile su kolica i komplete posteljina od “Udruženja za pomoć Nišlijama”. Da sve ovo stigne klinikama Kliničkog centra potrudili su se svi oni koji su učestvovali u akciji prikupljanja  čepova za reciklažu “Čepening”.

“Ovo je velika pomoć za kliniku jer mnoge stvari nemamo, a kolica su nam uvek potrebna zbog lakšeg kretanja pacijenata. Akcija za nas ima i veći značaj jer u ljudima pokreće plemenito osećanje i da se nešto radi za pomoć drugima. I samo osoblje klinike učestvuje u ovoj akciji jer i mi prikupljamo čepove”, kazao je docent dr Ivan Tijanić, hematolog, pomoćnik direktora Klinike za hematologiju KC Niš.

Kolica su uručena i Klinici za neurohirurgiju.

“Svaka donacija je vrlo značajna za svaku kliniku pa i za neurohiruršku kliniku. Pored opreme za koju se trudimo da nabavimo, a pošto je jako skupa i to možemo da uradimo samo uz pomoć Ministarstva, ovakva vrsta pomoći nam je uvek dobro došla”, kazala je profesor dr Vesna Nikolov sa Klinike za neurohirurgiju.

Ona se zahvalila Udruženju za pomoć Nišlijama koje je pokazalo kako na lak, ali odgovoran način, mogu da se naprave velike stvari, da se pomogne i pacijentima i lekarima.

“Naša sestra sa klinike je započela ovu akciju kada je postavila posude za skupljanje čepova. Sada smo, zahvaljujući toj akciji dobili kolica i 100 posteljina. Posteljine su nam uvek problem jer kod nas borave teški pacijenti. U takvim slučajevima se posteljina često menja, pere se na visokim temperaturama i brzo se pohaba tako da na je uvek potrebna nova. Zahvaljujući ovoj akciji mi smo dobili ono što nam je baš i potrebno”, istakla je profesor dr Vesna Nikolov.

Vojkan Živković ispred Udruženja za pomoć Nišlijama i akcije Čepening kaže da su tri klinike Kliničkog centra kolica.

“Za četiri i po godine isporučili smo 52 kolica. Jako mi je drago i srce mi je puno kad god možemo da pokažemo solidarnost. Naše Udruženje i akcija Čepening samo su produžena ruka građana i sve ovo je njihova zasluga i njihova plemenitost”, kazao je Vojkan Živković.

On je dodao da je za kupovinu jednih kolica potrebno najmanje 400 kilograma čepova, ali dva do tri čepa dnevno puta broj stanovnika, velika je pomoć, podsetio je Vojkan Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com