Sport

Tri medalje za niške streličare na seniorskom državnom prvenstvu

Niš ponovo ima prvaka države u streličarstvu u seniorskoj konkurenciji. SK “Niš” je uz zlato, sa državnog prvenstva u streličarstvu održanom u Subotici, u naš grad doneo i jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju u različitim konkurencijama. Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je 105 takmičara iz 20 klubova.

 

Mladi Mihajlo Stevanović, iako junior po godinama, takmičio se u seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka. Ovo je najjača konkurencija u kojoj je nastupilo 46 takmičara. Pre nedelju dana se okitio srebrom u juniorskoj konkurenciji, ali ove nedelje su se sve kockice sklopile i došla je i ta najsjajnija medalja u srpskom streličarstvu.

Foto: SK “Niš”

“Mihajlo je posle odličnog plasmana u kvalifikacijama (šesti rezultat takmičenja), prošao kroz jako teške eliminacije gde se u finalu susreo sa veoma iskusnim Beatović Aleksandrom, bivšim reprezentativcem i osvajačem državnih prvenstava u prethodnim godinama. Ovoga puta naš Mihajlo je bio i više nego spreman da iskoristi svoju šansu i odličnim gađanjem osvoji zlatnu medalju. Drugo mesto je otišlo u SK Velos iz Novog Sada, dok je kao trećeplasirani završio Radulović Miloš iz SK Košutnjak iz Beograda”, kažu u SK Niš.

Kod seniorki je bila slična priča. Danica Nikolić, iako kadetkinja po godinama, i prošlonedeljna osvajačica zlatne medalje na DP u svojoj starosnoj kategoriji, ove nedelje je odmerila snage sa seniorkama i došla do bronzanog odličja. Ona je u takođe veoma jakoj konkurenciji, od čak 20 seniorki uspela da osvoji treće mesto. Zaista fantastičan uspeh za ovako mladu takmičarku. Zlato kod seniorki je osvojila Brkić Anja iz SK DIF (Beograd) dok je srebro otišlo u Novi Sad Katarini Vranjković iz Novosadskog Streličarskog Udruženja (NSSU).

Srebrna medalja je došla u konkurenciji goli luk seniori gde je Stojanović Dejan osvojio drugo mesto. Posle drugog mesta u kvalifikacijama u konkurenciji sa 20 najboljih seniora, Dejan je svoj plasman potvrdio i kroz eliminacije gde je jedini izgubljeni meč imao u finalu protiv Grahovac Nebojše iz SK NS2002 (Novi Sad). Na trećem mestu je završio Parezanović Vladimir iz SK Zemun (Beograd). Ovo je zaista odličan uspeh jer je Dejan imao fantastičnu sezonu u dvorani gde gotovo da nije bilo takmičenja sa kog se on vratio bez medalje. Nadamo se sličnom uspehu i kada se takmičenja presele na otvoreno.

Uprava kluba je prezadovoljna postignutim rezultatima.

“Imali smo tešku godinu, kao i svi, u uslovima kada je bilo manje treninga, teško se dolazilo do termina, čak je bilo i praznog hoda u periodima kada epidemiološka situacija to nije dozvoljavala, ali na kraju se naš rad isplatio i pokazao rezultate i kontinuitet u radu. SK “Niš” ponovo ima državnog prvaka, i ovim se nastavlja velika tradicija vrhunskih uspeha u našem klubu”, ističu.


“Da naš ponos bude još veći, ovi uspesi su došli od takmičara koji su po godinama još uvek daleko od seniorske konkurencije. Ako Mihajlo i Danica već sada postižu ovakve uspehe, sa punim pravom se nadamo, i očekujemo da će se ovi uspesi samo nizati i u budućnosti, i da će u seniorsku konkurenciju doći kao već iskusni takmičari spremni i za međunarodne uspehe”, dodaju u SK “Niš”.

U ovom klubu se nadaju da će njihovi uspesi biti primećeni i od strane gradskih struktura jer je SK Niš pre svega gradski klub i zavisi od finansiranja koje mu dodeli grad.

“Verujemo da će ovi uspesi biti primećeni prilikom narednih dodela sredstava iz budžeta grada”, napominju u SK Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com