Sport

Tri medalje za kajakašice iz Niša i čak osam za tekvondiste

Na Tehničkom prvenstvu Srbije koje je održano u Prokuplju u subotu, 1. aprila, tekvondisti iz Niša uspeli su da osvoje 7 zlatnih i 1 srebrnu medalju, dok su se kajakašice na Evropskom kupu koji je istog dana održan u Skoplju osvojile tri srebrne medalje.
Tekvondo klub “DAE HAN”nastupio je u Prokupljus a svojih pet takmičara u dve tehničke discipline – forme i brzina izvođenja udaraca. Takmičari Danko Rančić i Uroš Grujić su osvojili zlato u obe discipline, Viktor Đorđević zlato u brzini i srebro u formama, a Uroš Simić i Strahinja Pešić su osvojili zlatne medalje u formama.

Sestre, Olja i Maja Lazarević, takmičarke kajak kanu kluba Medicinar Niš, sa Evropskog kupa u Niš su donele tri sreba.

“Olja je u konkurenciji seniorki u disciplini kanu jednosed bila drugoplasirana, iza takmičarke iz Hrvatske. “Ona je odličnom trkom izborila mesto u reprezentaciji za Evropsko prvenstvo koje će biti održano, sredinom maja, baš u Skoplji na reci Treska”, kažu organizatori.

U kanuu dvosedu sestre su osvojile srebra na prvom ovogodišnjem Evropskom kupu. Ovo je bio prvi njihov nastup u kanuu dvosedu.

Naredno takmičenje na kome će nastupati takmičarkeovog kluba je II evropski kup koji će biti održan 21. aprila u Banjaluci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com