Društvo

Tri drugara iz Niša spremaju se da bez novca i mobilnih telefona putuju Evropom

Rastko, Matija i Filip su tri drugara iz Niša i spremaju se za nesvakidašnju avanturu – da sedam dana putuju Evropom bez novca, platnih kartica i mobilnih telefona. Oni su se prijavili sa takmičenje Red Bull Can You Make It?, a tokom puta, jedino što će imati jesu 24 limenke koje će im biti sredstvo plaćanja, uređaj koji će im pomagati za snalaženje i moraće u svemu da se oslanjaju jedan na drugog.

Prijavili su se za ovakvu avanturu jer nemaju mnogo mogućnosti da putuju Evropom.

„Ovaj poduhvat nije samo zanimljiv kao putovanje, već nam pruža i iskustvo u snalaženju u urbanim sredinama, kako da se snađemo sami, kako da se snađemo grupno, da se oslanjamo jedni na druge. Sve se dosta fokusira na izgrađivanju tima, nas trojica, sedam dana, moramo da funkcionišemo kao celina. Između ostalog, ovo će biti i test za naše fizičke i mentalne granice“, rekao je Rastko.

Cilj je doći do Berlina, a polazna tačka biće jedan od pet gradova: Kopenhagen, Amsterdam, Barselona, Budimpešta ili Milano.

„Jedan od ovih gradova biće početna tačka. Za sedam dana moraćemo da pređemo šest specifičnih tačaka u gradovima po Evropi i nakon tih sedam dana da stignemo do Berlina. Dobijamo 24 limenke i one nam služe kao sredstvo plaćanja i razmene do prve specifične tačke koju dobijemo. Njih menjamo za hranu, smeštaj, prevoz, bukvalno za sve što nam bude trebalo tokom puta. Zabranjeno je da koristimo tehnologiju, kreditne kartice i novac. Dobijamo uređaj preko kog postavljamo mesta koja prolazimo iz etape u etapu“, objašnjava Rastko.

Tokom putovanja, kako ističu, boduje se kreativnost, tako da nije cilj direktnim prevozom otići od tačke A do tačke B. Zbog toga, već su pripremili planove putovanja za svaku opciju.

„Spremni smo za sve mogućnosti. I za preživljavanje u divljini i za preživljavanje u urbanim sredinama. Napranili smo već planove, a kao idealne tačke za polazak uzimamo Barselonu i MIlano. Imamo dve rute koje smo isplanirali. Ako krećemo od Barselone idemo ili preko Francuske ili preko Sredozemnog mora do Italije, odakle hvatamo prevoz do unutrašnjosti Evrope. Ako krenemo iz Milana planiramo ili da zaobiđemo Alpe, pa da krenemo severno ili opet da napravimo polukrug preko Francuske, Belgije i Holandije i da stignemo do Berlina“, objašnjavaju planove putovanja Rastko i Matija.

Poručuju da im nije cilj sama trka, niti to da pobede. Ovo će biti za njih jedna prava avantura tokom koje će upoznati različite ljude i kulture evropskih naroda, ali i njihove kulinarske specijalitete.

Ono što je interesantno za ove mlade momke jeste da ih je povezao zajednički hobi. Strastveni su ljubitelji društvenih igara, pogotovo popularne DnD (Dungeons and Dragons), te sada žele da zakorače u jednu pravu avanturu i da pokažu ljudima šta sve to „štreberi“ umeju da urade.

„Kada smo pogledali ostale timove videli smo da ima vrlo malo „štreberske“ populacije. Mi smo DnD igrači i ovime između ostalog hoćemo da pokažemo da i ljudi koji vole svet fantastike i igrica mogu da izađu na vrh i do kraja sprovedu ovo takmičenje“, kazao je Rastko.

A da bi uspeli da svoju avanturu sprovedu do kraja neophodno je da se njihov tim Aquarius plasira na takmičenje. U toku je glasanje, koje se završava u ponedeljak do 23,59 , a za njih možete glasati OVDE.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close