Magazin

Tri dana rokenrola u Nišu

Muzički festival “Nisomnia”, sedamnaesti po redu, biće održan na platou niške Tvrđave u petak 28. i subotu 29. juna, dok će se 30. juna održati “Čupin memorijal” u dvorištu Univerziteta, a organizatori najavljuju bogat program vrhunske rokenrol muzike.

Na prvoj večeri festivala “Nisomnia” nastupiće dva benda: Kanda, Kodža i Nebojša i Psihomodo pop.

“KKN imaju novi album i povodom toga su jednim delom i na festivalu. Nakon njih nastupa Psihomodo pop, hrvatska pank-rok grupa, možemo slobodno reći najpoznatija na ovim prostorima”, rekla je Ana Živanović, urednik muzičkog programa.

Drugog dana festivala posetioci će imati priliku da čuju Last Thrill i Del Arno Bend.

“Del Arno Bend, najveća srpska rege grupa, sviraće stare hitove, ali će promovisati i nove, kao i novi album”, rekla je Ana Živanović.

Obe večeri program počinje od 22,00 časa. Karte se prodaju po ceni od 500 dinara po večeri. Mogu se kupiti na štandu u Obrenovićevoj ulici i u prostorijama Turističke organizacije Niš, a biće ih i na ulazu na sam dan festivala.

“Preduzeli smo neophodne mere da te dve večeri proteknu u najboljem mogućem redu. Tamo će biti obezbeđenje, u koordinaciji smo sa policijom, a biće tu i Hitna pomoć, ali i komunalna preduzeća sa kojima sarađujemo da bi prostor bio uređen i za vreme održavanja koncerata, ali i nakon toga da se ostavi u dobrom stanju”, rekao je direktor NKC-a Srđan Savić.

“Čupin memorijal” održaće se odmah narednog dana, u nedelju, 30. juna, u dvorištu Univerziteta, a ulaz je besplatan. Nišlije će moći da čuju četiri benda: Mokri Jazz (Niš), Bunker (Niš), The Father of Serpents (Beograd) i Opposite Way (Niš).

“Tačno u 21 čas kreće “Čupin memorijal”. Kao i svake godine i ove smo napravili šaren program, za svakoga ima po nešto. Tačno u 12 časova, svi izvođači, Čupini prijatelji i svi koji žele, zašto da ne, izaći će na binu da zajedno otpevamo “Knockin’ on Heaven’s Door” kao što radimo i svake godine u Čupinu čast”, rekao je Dejan Dinić iz udruženja Balkanrock.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com