Obrazovanje

Trening za razvoj organizacionih veština učenika okupiće srednjoškolce sa juga Srbije

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” dva dana, 21.i 22.maja, biće domaćin srednjoškolcima iz svih gradova i opština juga Srbije, od Dimitrovgrada, Pirota i Bele Palanke, do Leskovca, Vranja, Lebana, Bujanovca i Preševa. Povod za okupljanje srednjoškolaca u nastarijoj niškoj gimnaziji je održavanje Treninga za razvoj organizacionih veština učenika.

Trening za razvoj organizacionih veština učenika, deo je projekta Razvoj kapaciteta učeničkih parlamenata – Super škola!

“Našoj gimnaziji biće uručeno priznanje “Super škola” za doprinos razvoju participacije učenika u regionu juga Srbije, kao školi koja je primer dobre prakse u demokratičnom upravljanju školom i odgovornosti škole, pre svega učenicima, a potom i lokalnoj zajednici, za kvalitetno obrazovanje učenika”, kažu članovi Tima za promociju Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”.

U okviru ovo projekta Unija srednjoškolaca Srbije u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom roditelja i nastavnika Srbije, realizuje podršku institucionalnom razvoju učeničkih parlamenata, kroz podsticaj i negovanje saradnje između učenika,  nastavnika i roditelja.

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” se aktivno uključila u ovaj projekat da doprinese ambicioznijem uključivanju učenika u život škole, prepoznavši značaj participacije učenika za demokratičnost škole i otvorenost škole ka lokalnoj zajednici.

“Veće učešće učenika u životu škole kroz aktivizam učeničkog parlamenta, podstiče bolji uspeh u školi, smanjenje vršnjačkog nasilja, veću socijalnu inkluziju i smanjenje socijalne distance među učenicima i roditeljima kao i bolju povezanost škole sa lokalnom zajednicom u smislu socijalne kohezije”, ističu organizatori Treninga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com