Region

“Trendtekst” otvorio pogon u Beloj Palanci, posao za 250 radnika

U pogonu “Trendteksta” u Beloj Palanci krenula je ovih dana proizvodnja zaštitne opreme i to je prvi pogon koji je posle 30 godina otvoren tom mestu, izjavio je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

“U pogonu “Trendteksta” će za početak biti upošljeno 170 radnika, a ukupno 250 radnika biće upošljeno do kraja investicionog ciklusa 2022. godine”, rekao je Miljković i dodao da je vlasnik “Trendteksta” srpski biznismen koji ima više fabrika u zemlji i inostranstvu.

Miljković je istakao da je lokalna samouprava doprinela dolasku “Trendteksta” u Belu Palanku time što je otkupila stari proizvodni pogon i adaptirala ga do nivoa koji je investitor tražio.

Dolasku prvog investora u to mesto sa oko 8.000 stanovnika, dodao Miljković, doprineli su i Vlada i predsednik Srbije.

“Naš cilj je da do kraja ove ili eventualno početkom naredne godine u Beloj Palanci imamo otvrene još dve fabrika sa oko 500 radnih mesta. Time bi usposlili sve radno sposobne ljude sa područja opštine”, kazao je Miljković.

Prema njegovim rečima, opština Bela Palanka je, da bi privukla investitore, otkupila još jedan pogon i zemljište u radnoj zoni, a pregovori sa potencijalnim investitorima su u toku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com