Društvo

Trejler o stradanju srpske dece: Nova etapa snimaće se u i Nišu

U norveško-srpskoj koprodukciji završena je druga etapa snimanja filma ,,33 Anđela" koji govori o stradanju Srpske dece od strane ustaša i nacista za vreme Drugog svetskog rata.

Filmska ekipa igranog film “33 Anđela”, snimala je u četiri države i zabeližila svedočenja velikog broja svedoka stradanja iz Drugog svetskog rata, a nova etapa, u maju mesecu snimaće se i u Nišu.

Za potrebe filma govorili su potomci i istoričari iz nekoliko zemalja.

Doprinos igranom delu filma daće Narodno pozorište u Nišu kao i veliki broj dece iz glumačke sekcije. Snimanje filma će pratiti i kulturni panel, a učešće su potvrdili istoričari, potomci kao i predstavnici potomaka iz više zemalja, potvrdio je Branko Dimović Dimeski direktor i producent filma.

“Film ,,33 Anđela” je priča o stradanju srpske dece u nacističkim logorima za vreme Drugog svetskog rata. U Norvešku je poslato 102 dece od kojih je više od 33 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina, priča Đorđe Bojanić, profesor istorije i urednik sajta Srpska istorija.

Veliku pomoć u realizaciji ovog filma od nacionalnog značaja pruža grad Niš, institucije u Norveškoj kao i pojedinci iz čitavog sveta.

Priredila: Srpska istorija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com