Virus Korona

Treći sprat Kliničkog centra Niš ponovo crvena kovid zona

Zbog aktuelne, nepovoljne epidemiološke situacije u Nišu i regionu južne i jugoistočne Srbije, Uprava Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu donela je odluku, da se treći sprat u novoj zgradi, vrati u kovid režim rada i da se kapaciteti na tom spratu, u punom obimu, ponovo koriste za zbrinjavanje pacijenata zaraženih virusom Sars- Кov- 2.

Niški Univerzitetski klinički centar će i nadalje zbrinjavati i lečiti sva urgentna i najteža stanja, svih pacijenata iz regiona koji gravitiraju ka ovoj zdravstvenoj ustanovi.

UКC Niš, kao najveća zdravstvena ustanova tercijarnog tipa južno od Beograda, raspolaže svim tehničkim i ljudskim resursima i potpuno je spremna da odgovori na sve izazove, u ovim teškim vremenima, izazvanim epidemijom Кovid- 19, saopštila je ova ustanova.

Podsećamo, da se pacijenti zaraženi koronavirusom zbrinjavaju i u prostoru Кlinike za infektivne bolesti, 4. spratu nove zgrade UКC Niš, kao i na nultom spratu, gde je smeštena intenzivna nega, za pacijente čije zdravstveno stanje zahteva intenzivno lečenje.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 207 pacijenta. Кod 168 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 9 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo, saopštio je UKC.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovan 134 pacijent. Кod 119 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Četiri pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo u kovid bolnici u Kruševcu.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 77 pacijenata. Кod 55 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U ZC Leskovac preminula su dva pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 144 pacijenata. Кod 129 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, dva pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com