Društvo

Treći humanitarni bazar u organizaciji grupe “I ja sam dete sa ove planete”

Treći humanitarni bazar u organizaciji grupe “I ja sam dete sa ove planete” i saradnji sa Bankom dobročinstva bio je posvećen skupljanju novca za lečenje Nišlija, male Lane Cvetković i studenta Marka Mladenovića. Akcija je održana u Parku Sveti Sava, a veliki broj Nišlija iskoristio je lepo vreme da pomogne i izdvoji novac za lečenje svojih sugrađana. Koliko su ovakve akcije delotvorne pokazuje podataka da je na prethodna dva bazara prikupljeno oko 310.000 dinara.

 

 

‘’Marku svakog meseca treba preko 16.000 dolara po terapiji. Trenutno je u Turskoj, a poslednja cifra koju treba da prikupimo je 13.000 do kraja meseca. Lana još nije dobila konačne instrukcije o lečenju, a zahtevi su dostavljeni dvema italijanskim bolnicama. Odgovor će dobiti do kraja meseca. Za Lanu je potrebno oko 4.000 evra po terapiji, a primiće osam terapija’’  – kaže Jasmina Vlagojević ispred grupe ‘’I ja sam dete sa ove planete’’.

Marina Adamović, poznata niška humanitarka koja se redovno priključuje ovim akcijama, jer i sama prikuplja srestva za decu sa najtežim bolestima i tome je postavetila ceo svoj život kaže da svako može da pomogne jer i nečije malo ovoj deci i njihovim roditeljima puno znači.

Foto: V. P.

‘’Ako se svi kunemo u to koliko volimo decu, onda svi moramo malo više da damo za njih’’- kaže Marina.

Igračke, knjige, nakit, slike, proizvodi za kuhinju i dekupaž dekoracija, samo su deo ponude trećeg humanitarnog bazara, koji je organizovala grupa “I ja sam dete sa ove planete” u saradnji sa Bankom dobročinstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com