Društvo

Treći festival matematike u Nišu

Udruženje NiMat pridružuje se globalnom pokretu – “Maj, mesec matematike”,  organizacijom Festivala matematike pod nazivom “Matematika u maju 3”. Festival se organizuje  u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda i Regionalnim centrom Niš i to 20. maja od 10 do 17 sati u prostorijama Regionalnog centra.

U NIMAT-u kažu da ovim festivalom žele matematiku da približe mladima i to kroz njenu popularizaciju, širenje ideja vezanih za matematiku i promociju matematike za sve uzrasne grupe.

Kroz ovaj Festival matematika se povezuje sa ostalim naučnim oblastima, ali i sa svim procesima i pojavama u svakodnevnom životu.

Festival, već treću godinu za redom, okuplja decu predškolskog uzrasta do završnih razreda srednjih škola, ali i sve ljubitelje  matematike.

“Naša ideja se polako ostvaruje da  ovaj festival postane tradicija i tako se matematika približi  generacijama mladih koji tek dolaze. I ove godine Festival ima međunarodni karakter. Mnogi su predhodne dve godine bili sa nama i osetili divnu stvaralačku energiju i entuzijazam mladih i njihovih nastavnika”, kažu organizatori.

Oni pozivaju sve ljubitelje matematike, ali i učitelje i nastavnike da se 20. maja sa svojim učenicima uključe u interaktivne radionice i teorijska predavanja. Festival se održava od 10 do 17 sati u Regionalnom centru, ulica Pariske komune (pored Gradske opštine Medijana).

Svečano otvaranje je u 10 sati, a Festival će otvoriti direktor Centra za promociju nauke Beograd, Nemanja Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com