DruštvoMagazin

Treći festival japanske popularne kulture – Japonikon

Udruženje Taka u saradnji sa Niškim kulturnim centrom organizuje treći po redu festival japanske popularne kulture – Japonikon, koji će biti održan u prostorijama Niškog kulturnog centra od subote 21. septembra od 16,00 časova, do nedelje 22. septembra.

Prema najavama organizatora ljubitelji Japana, mange, animea i igrica će ove godine imati to zadovoljstvo da posete malo drukčiji i interaktivniji festival.

“U dva dana programa u prostorijama Niškog kulturnog centra imaćete prilike da uživate u raznovrsnom sadržaju, fokusiranom na studio Ghibli. Zanimljiva predavanja, turniri i projekcije će trajati do kasnih večernjih sati. Ljubiteljima Mijazakija i studija Ghibli biće interesantna predavanja i debate o njegovim filmovima, motivima, hrani, kao i projekcija dokumentarnog filma o njemu i jednog od njegovih filmova”, poručuju iz udruženja Taka.

Što se tiče takmičarskog dela, organizatori najavlju da posetioce očekuje mnogo toga – od kospleja inspirisanih Japanom, zanimljivih video i društvenih igara, karaoke takmičenja,anime kviza do izložbe nagrađenih manga radova, koji su im mesecima unazad pristizali.

“Pored toga, posetioci će moći da se oprobaju u manga i kosplej radionici, kao i da učestvuju u radionici origamija gde ćemo praviti likove iz Ghibli filmova poput No Face ili Totoroa. Što se tiče onih, koji bi voleli da sa našeg događaja ponesu neki suvenir ili fotografiju, biće moguće da se slikaju sa raznim propovima iz Ghibli animea u našem photobooth-u kao i da kupe zanimljive gedžete i poznate detalje iz animea na našim prodajnim štandovima”, navode iz udruženja Taka.

Za ljubitelje japanske muzike ovog puta biće organizovano i jedno predavanje o jpop i jrock muzici, kao i plesni nastup.

Ulaz na festival je slobodan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com