DruštvoKultura

Treće mesto za Nišlije na Festivalu dramsko-pantomimskih ostvarenja i modernih igara gluvih i nagluvih Srbije

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Niš osvojila je treće mesto u kategoriji dramsko pantomimskih ostvarenja sa predstavom „Buđenje“, na 43. Festivalu dramsko-pantomimskih ostvarenja i modernih igara gluvih i nagluvih Srbije, održanom 25. maja u Kosovskoj Mitrovici.

U takmičarskom programu učestvovalo je sedamdeset takmičara iz osam gradova Srbije: Niša, Beograda, Kruševca, Vranja, Čačka, Paraćina, Kraljeva i Požarevca.

 

Foto: Gradska organizacija gluvih i nagluvih Niš

Predstavu „Buđenje“ režirao je Mladen Milojković, asistent zvuka i režije bila je Milica Lazarević, stručni saradnici Milica Bogdanović i Jovana Aleksić, a igraju Milijana i Ivan Krstić.

„Predstava je nastala iz radionica scenskog pokreta u kojima gluve i nagluve osobe pokretom izražavaju svoje emocije, snove i dileme u društvu koje ih „ne čuje“. Na festivalu, zbog propozicija, odigrana je skraćena verzija u trajanju od 10 minuta“, kažu iz Gradske organizacije gluvih i nagluvih.

Pripreme i premijerno izvođenje predstave „Buđenje“ finansiralo je i podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com