Društvo

Treće mesto za mlade niške pravnike, Milena Krstić najbolji govornik

Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu, koji su činili Milena Krstić, Nevena Stamenković, Jovan Conić i Milica Stanković, sa mentorom docentom dr Sanjom Marjanović, zauzeli su zapaženo treće mesto na prvom regionalnom EUchild Moot Court takmičenju iz oblasti Međunarodnog privatnog prava Evropske unije. Takmičenje je održano 9. i 10. maja, na Pravnom fakultetu Sveučilištva Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, u okviru Jean Monnet katedre za prekogranično kretanje dece.

Studentkinja sa Pravnog fakulteta u Nišu Milena Krstić, sa svim desetkama, pobednik je celokupnog takmičenja u kategoriji „Najbolji govornik“.

 

Milena Krstić; Foto: Privatna arhiva

“Takmičenje je predstavljalo simulaciju usmene rasprave o hipotetičkom slučaju koji se ticao postupaka za razvod braka, odlučivanje o roditeljskoj odgovornosti i povratak nezakonito zadržane dece”, kažu članovi tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.  “Naš tim je na preliminarnim ročištima odmerio snage sa timovima pravnih fakulteta u Osijeku i Splitu. Sudeća veća bila su sastavljena od sudija i profesora različitih oblasti prava, koji su izneli puno pohvala za pravnu argumentaciju i sveukupno znanje našeg tima. Postupci su bili pokrenuti pred Općinski sudom u Karlovcu u sudom u Beču”.

Pored studenata niškog fakulteta, učesnici su bili i studenti pravnih fakulteta u regionu, Pravni fakultet u Osijeku, Pravni fakultet u Zagrebu, Pravni fakultet u Zenici, Pravni fakultet u Splitu i Pravni fakultet u Rijeci.

“U finalu smo se sreli sa timovima Pravnog fakulteta u Rijeci i Pravnog fakulteta u Zenici. Sudeće veće su činili profesor dr Ines Medić, Pravni fakultet u Splitu, Ana Bosančić, sudija Općinskog suda u Vukovaru i docent dr Sanja Marjanović, Pravni fakultet u Nišu”, dodaju članovi niškog tima zadovoljni osvojenim trećim mestom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button