Društvo

Traži se rešenje za mobilijar u Ulici Majakovskog, uklanjaju stare grane

Inicijative rukovodstva Gradske opštine Medijana i građana

Dečiji mobilijar u Ulici Majakovskog biće izmešten na lokaciju u blizini postojeće, na javnom gradskom zemljištu i za njega će morati da se uradi atest.

Ovo je zaključak sastanka održanog na inicijativu predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Кocića sa upravnicima stambenih zajednica u Ulici Majakovskog u Nišu, broj 8 i 10, pomoćnicom gradonačelnice Niša Vladislavom Ivković, resornim većnikom Aleksandrom Đorđevićem i nadležnim opštinskim službama.

Foto: GO Medijana

Prema rečima Кocića, rešenje treba i mora da se nađe u okviru zakonskih okvira, ali mobilijar mora najpre da bude bezbedan za decu. Кomunalna inspekcija opštine u saradnji sa gradskim službama dobila je zadatak da utvrdi novu lokaciju za sporni mobilijar i način atestiranja.

Foto: GO Medijana

“Još jedna građanska inicijativa danas je realizovana. Građani koji su jutros boravili u Svetosavskom parku obavestili su Gradsku opštinu Medijana da je nekoliko velikih grana palo sa stabala i da postoji opasnost daljeg lomljenja dotrajalih delova drveća. Posle poziva predsednika opštine Nebojše Кocića, ekipa JКP „Mediana“ odmah je izašla na teren i posekla dotrajale delove stabala. Dogovoreno je da komunalci obiđu Čairski i Park Svetog Save, gde Nišlije ovih dana najviše borave i poseku gde god primete grane sklone padu, kako bi se ovakve situacije bile izbegnute”, navode u ovoj opštini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ova u celo sto sedi, zelja da postanem predsednica Opstine, ali cvrc tesko ces postici tim stavom koji imas. Moraces jos dosta grebati i ici ka rupi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com