Društvo

Trava PREKO GLAVE u naseljima van centra grada

Male divlje prašume na obodima grada na Nišavi…tako izgledaju dvorišta ispred zgrada u niškom naselju Trošarina, tačnije u ulici Ljubomira Nikolića.

„Svake godine je ovako. Svakog proleća trava ispred i iza zgrade naraste i do 2 metra. Zovemo nadležne institucije ali oni što uvek dobijamo kao odgovor je da budemo strpljivi. Umorisli smo se od čekanja da nekada i mi budemo prioritet“, kažu stanari zgrade u ulici Ljubomira Nikolića br. 17 za Niške Vesti.

Ovi stanari moraće da budu strpljivi i ove godine, jer se blokovsko zelenilo prvo i trenutno sređuje u naselju Duvanište.

Sređivanje međublokovskog zelenila nije u redovnom programu JKP “Mediana” zato se sredstva za ovaj posao nabavljaju preko projekta, koji je tek nedavno odobren.

“Projekat koji pokriva sređivanje međublokovskog zelenila tek je pre neki dan pošao Gradsko veće, a mi smo zbog hitnosti i pre potpisivanja ugovora krenuli u taj posao. Zbog proslave Vasilija Ostroškog krenuli smo prvo sa sređivanjem zelenila oko zgrada u naselju Duvanište. Odmah nakon ovog posla, nastavljamo sređivanje međublokovskog zelenila u čitavom gradu “, kaže Boban Đorđević, direktor sektora zelenilo u JKP „Mediana“.

Za sređivanje ovog zelenila izdvojeno 24 miliona dinara iz gradske kase.

U taj projekat koji je odobren ulazi i sređivanje Spomen parka Bubanj, ali je predviđena i nova sadnja stabala na nekim blokovskim površinama“, završava Đorđević za Niške Vesti.

Prema najavama Dušana Stojanovića iz Udruženja ZOO planet, ove godine možemo da očekujemo i veći broj gmizavaca jer ništa nismo uradili u gradu da ih ima manje, niti je iz grada odobrena neka cifra koja će pomoći udruženjima kao što su oni koji se bave hvatanjem zmija.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com