Promo

Transplantacija kose i u Nišu – BEZBOLNOM metodom za jedan dan kod licenciranog hirurga

Kako izgleda transplantacija kose? Originalna metoda presađivanja kose iz Turske

Nije nemoguće da za samo jedan dan rešite problem nedostatka kose. Sada metodu presađivanja kose, koja je popularna u čitavom svetu, možete da uradite i u Nišu, potpuno bezbolno u ordinaciji Sena Soft Surgery. Ono što je još bitnije za vas, jeste da će vam ovaj hirurški zahvat uraditi licencirani hirurg, sa dugogodišnjim iskustvom i sa znanjem stečenim od najboljih hirurga u Turskoj dr sc. med. Bobane Milojković Vlačić specijalista opšte hirurgije i doktor medicinskih nauka.

U pitanju je najsavremenija metoda transplantacije kose FUE metodom.  Ona omogućava premeštanje folikula kose sa jedne regije u regiju bez kose. Koristi se za tretman različitih oblika i stepena permanentnog gubitka kose kod osoba oba pola, objašnjavaju u ovoj renomiranoj zdravstvenoj ustanovi.

Presađivanje kose je bezbolna, a ono što je najbitnije daje odlične rezultate i prirodan izgled, o čemu već svedoče brojni pacijenti koji su uradili transplantaciju u Nišu.

“Reč je o bezbolnoj operaciji koja se obavlja pod lokalnom anestezijom, bez upotrabe skalpela i šavova, bez vidljivih ožiljaka stoga nije potrebno vreme oporavka već se svojim svakodnevnim aktivnostima možete vratiti u vrlo kratkom roku”, ističe dr Milojković Vlačić.

Vreme trajanja zahvata zavisi od veličine regije koja je zahvaćena gubitkom kose, obično od tri do šest sati. Radi se tako što se pojedinačni folikuli dlake vade s područja gde je kosa gusta, najčešće sa potiljka ili iznad i iza uha. Folikuli se potom pregledavaju pod mikroskopom kako bi se proverio kvalitet svakog pojedinog folikula te se potom presađuju na područje gde je gubitak kose vidljiv.

Usavršena metoda, uz individualan pristup svakom klijentu i savršen rezultat bez kompromisa, su razlozi zašto je dr sc. med. Bobana Milojković Vlačić izuzetno tražen stručnjak za transplantaciju kose, pa osim u ovoj ordinaciji, veoma često je angažovana i u drugim klinikama u Srbiji, ali i u Turskoj.

POSTUPAK

1. Kao i svaki organizam, tako je i svaka alopecija (gubitak kose, ćelavost) različita stoga je prvi korak prema transplantaciji kose ugovaranje termina za pregled vlasišta. Doktorka Bobana Milojković će Vas primiti i odgovoriti na sva vaša pitanja. Potom ćete zajedno odrediti cilj, odnosno područje transplantacije kose koje je potrebno obuhvatiti te definisati čeonu liniju rasta kose, u skladu sa linijama vašeg lica i godinama. Za osobe koje nisu u mogućnosti da dođu na pregled, a interesuje ih presađivanje kose, konsultacije je moguće obaviti i online.

2. Nakon što ste dogovorili termin postupka presađivanja kose FUE metodom nakon kratke pripreme primenjuje se lokalna anestezija u područje vlasišta iz kojeg će se preuzeti folikuli. Folikuli vlasi se uzimaju iz donorske regije preciznim hirurškim instrumentom promera 0,8 do 1 milimetar, bez naknadno vidljivih ožiljaka. Na taj način moguće je izvaditi nekoliko vlasi u kraćem vremenu, čime se smanjuje vreme trajanja postupka. Na mestu sa kojeg je folikul preuzet sutradan će nastati mala krastica koja nakon par dana otpada.

3. Posle selekcije i preuzimanja, folikula, stavljaju se pod mikroskop te detaljno pregledavaju kako bismo imali garanciju kvaliteta svakog pojedinačnog folikula. Ovako detaljnim pristupom izbegavamo mogućnost presađivanja oštećenih folikula što ujedno povećava i kvalitet celokupnog postupka te konačni ishod čini boljim. Upravo zahvaljujući posvećenosti detaljima tokom cielog postupka, možemo garantovati visok udeo uspešnosti opstanka folikula i prirodni rast kose.

4. Poslednji korak pri transplantaciji kose FUE metodom je ujedno i najzahtjevniji, tokom kog kombinujemo vrhunske instrumente, strpljenje i znanje. Nakon što je pacijentu data lokalna anestezija u područje alopecije (potpune ili kompletne ćelavosti) pojedinačne folikule dlake stavljamo u ciljano područje.
FUE metoda primjenjuje se i za presađivanje brade i obrva.

Besplatne konsultacije kod dr sc. med. Bobane Milojković možete zakazati na +381654726592.

Ordinacija Sena Soft Surgery Niš

TPC Kalča, CI lokal 91,
18000 Niš
Tel: 065/472-6592
E-Mail: senasoftsurgery@gmail.com
Sajt:  senasoftsurgery.rs

Instagram: dr_bobana_milojkovic_vlacic ; Sena Soft Surgery

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com