Društvo

Tradicionalna manifestacija „Vaskršnje radosti na Panteleju“ u susret praznicima

Tradicionalno, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Gradska opština Pantelej organizuje višednevnu manifestaciju „Vaskršnje radosti na Panteleju“, u praznično uređenom i dekorisanom ambijentu unutar parkovskog prostora Crkve Svetog Pantelejmona.Cr

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada traje od 16.aprila, „Lazareve subote“, popularne „Vrbice“ do 24. aprila, prvog dana Vaskrsa.

Početak manifestacije i praznovanje s decom na „Vrbicu“, zakazan je za subotu, 16. aprila od 9.30 u porti Pantelejske crkve.

Program:

09:30– posle jutarnje liturgije, podela vrbovih venčića i zvončića deci koju tradicionalno okuplja ovaj popularni praznik, pozdravna pesma „Lazarica“ i nastup mlađe folklorne grupe КUD „Anćeli“.

09:45- Simbolično otvaranje tematske postavke rukotvorina i humanitarne izložbe uskršnjih jaja, koja su prigodno ukrašavala deca iz pantelejskih vrtića, članovi kreativnih udruženja i dobrotvorni kreativci / prihod namenjen u humanitarne svrhe, udruženju NURDOR.

U nastavku, obilazak praznične postavke „Uskršnjeg sela“, kreativne radionice i slobodne aktivnosti sa animatorima iz Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ , Udruženja za negovanje tradicije „Višnja“ i Udruženja za zaštitu i odgoj životinja „ZOO Planet“, čija će kompletna postavka trajati i tokom čitave sedmice u susret Vaskrsu, prema interesovanju dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com