Društvo

Tradicionalna kuhinja i domaći proizvodi na Niškom bazaru: GO Medijana pomaže očuvanju tradicije

Gradska opština Medijana bila je pokrovitelj četvrtog Niškog bazara Malih proizvođača hrane, koji je okupio lokalne proizvođače iz Niša i južne Srbije.

Manifestaciju su otvorili predsednik opštine Mladen Đurić i članica opštinskog Veća Marijana Šatara, koji su istakli značaj očuvanja domaćih proizvoda i tradicije.

„Ova manifestacija pruža priliku da se upoznamo sa kvalitetnim namirnicama proizvedenim na organski način i pakovanim u ekološku ambalažu. Takođe, pomaže očuvanju tradicionalnih receptura i razumevanju porekla hrane koju konzumiramo,“ izjavio je Đurić.

On je dodao da Gradska opština Medijana podržava manifestacije koje promovišu ručni rad i trud uložen u izradu proizvoda.

„Verujem da u netaknutoj prirodi, turizmu i zdravoj hrani leži veliki potencijal za razvoj malog preduzetništva,“ rekao je Đurić i izrazio nadu da će događaj trajati još dugo i da će se broj izlagača iz godine u godinu povećavati.

Posetioci su mogli da uživaju u bogatoj ponudi domaćih proizvoda kao što su džemovi, suhomesnati proizvodi, sokovi, ajvar, med, sirevi i druga hrana i pića.

Program su upotpunili akustični bend Duo Replay, a cilj manifestacije bio je podizanje svesti o važnosti očuvanja malih gazdinstava.

Ovo je bio prvi Bazar na javnoj površini u Nišu, koji je okupio više od 25 malih proizvođača.

U prethodne tri godine, udruženje „Mali proizvođači hrane u Srbiji“ organizovalo je preko 20 bazara širom zemlje, okupljajući više od 100 proizvođača hrane.

Udruženje „Mali proizvođači hrane u Srbiji“ je platforma koja pomaže proizvođačima u oglašavanju, plasmanu i prodaji proizvoda, dok kupcima pruža priliku da dođu do kvalitetnijih namirnica.

Ovaj događaj je organizovan u partnerstvu sa Gradskom opštinom Medijana i Turističkom organizacijom Niš, u okviru projekta „Akademija malih proizvođača“, uz podršku Projekta „Velika mala privreda“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com