Društvo

Tradicija sa kalendarom uspešnih učenika i studenata se nastavlja

Promocija i uručenje Kalendara za 2021.godinu „Najbolji među najboljima“ u opštini Palilula, obavljena je  u kabinetu predsednika opštine, uz poštovanje mera zaštite od korona virusa. Prijem je obavljen u tri dela.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković i član Opštinskog veća profesor dr Miško Živić prvo su razgovarali sa predstavnicima Specijalne škole Bubanj i Škole “Carica Jelena”, zatim sa direktorima sedam osnovnih škola, a završni razgovor obavljen je sa predstavnicima srednjih škola i fakulteta.

“Gradska opština Palilula, u svojoj Strategiji razvoja značajan prostor je posvetila povezivanju obrazovanja, nauke i lokalne samouprave. Naša aktivnost usmerena je, pre svega, na unapređenje i reformisanje rada u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima sa područja Palilule, edukaciji i usavršavanju zaposlenih i nezaposlenih kadrova, negovanju naučnog podmlatka, razmeni naučnih i stručnih informacija”, istako je Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula.

Trinaesti put zaredom, ostvarili smo ideju da se najbolji učenici škola i studenti fakulteta, koji se školuju na teritoriji Gradske opštine Palilula, nađu na originalnom opštinskom Kalendaru za 2021.godinu, dodao je Vučković.

“U specifičnim okolnostima rada, uslovljenim zaštitom od pandemije kovida 19, nakon pozivnog konkursa, dobili smo imena 161 učenika i studenta. Oni su najbolji u 2020. godini u GO Palilula”, kazao je Bratislav Vučković.

Fotografije opštinskog kalendara za 2021. su nastajale u autentičnom ambijentu opštine Palilula i delo su Dragana Živkovića, TV snimatelja i umetničkog fotografa i samih učenika-studenata. Nakon uručenja kalendara Bratislav Vučković je predstavnicima obrazovnih ustanova čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželeo dobro zdravlje, puno uspeha u obrazovanju i životu i uspešnu saradnju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com