Društvo

Torta u obliku krsta i glogov kolčić kao suvenir na Sajmu pogrebne opreme u Hali “Čair”

Drugi sajam pogrebne i prateće opreme u Nišu od 26. do 28. aprila u Hali Čair

“Nakon prvog koji je održan 2016. godine ovo je drugi sajam pogrebne i prateće opreme”, kaže Ivan Stanisavljević predsednik  udruženja „Pogrebnika Srbije“ koji organizuje ovaj sajam.

Poziv za učešće upućen je proizvođačima pogrebne i prateće opreme iz Srbije, tako i sa čitavog Balkana.

Pre osam godina kada je prvi put organizovan ovaj sajam okupio je u niškoj hali 20 izlagača sa juga Srbije, a otvoren je presecanjem torte u obliku mrtvačkog kovčega. Ove godine organizatori očekuju pedeset izlagača kako iz Srbije tako i iz regiona Bugarske, Makedonije, Mađarske i  Rumunije.

Ono što jeste cilj ovog sajma je umrežavanje i međusobna saradnja kako pogrebnika tako i ljudi koji se bave ovom delatnošću, tvrde organizatori.

“Za ovaj sajam je planirana torta u obliku krsta, a svaki posetioc će dobiti glogov kolčić kao suvenir sa ovog sajma, ulaz za sve posetioce je slobodan. Organizator ovog sajma je udruženja „Pogrebnika Srbije“, a generalni sponzor: Međunarodne pogrebne usluge | Drnda Internacional”, kaže Stanisavljević za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com